hirdetes

Télen is Balaton: 5 dolog, amit rossz időben is csinálhatsz Tihanyban

VN

Bár a legtöbben csak nyaranta látogatnak el a magyar tengerre - amit kicsit talán meg is tudunk érteni, hiszen nagyokat csobbanni csak ilyenkor lehet igazán-, de néha azért az év más napjain is erre lehet nézni. Itt van például Tihany, az egyik legszebb Balaton parti település, ami télen-nyáron, sőt még tavasszal és ősszel is csodálatos! Máté Balázs fotós, mutatott nekünk 5 rosszidős programötletet Tihanyban, amihez egyáltalán nem kell, hogy nyár legyen, úgyhogy most mi is megmutatjuk ezeket nektek!

5 téli tihanyi programötlet
Máté Balázs fotós Instagram oldalát már régóta nézegetjük. Látszik rajta, hogy nagy Balaton rajongó, éppen ezért megkértük, hogy ajánljon 5 olyan helyet a Balaton part egyik legszebb településén, Tihanyban, amit nemcsak nyáron, hanem egy borongós téli napon is érdemes felkeresni.

Téli Tihanyi program: Boldogsághormon tankolás a Rege Cukiban

Tudjátok mi a téllel a legnagyobb probléma (persze azon kívül, hogy hideg van)? Hogy nem süt olyan sokat a nap, és az emberek ilyenkor hajlandósak búskomorrá válni, és ilyen depressziószerű tüneteket produkálni? De, mi tudjuk a megoldást, amihez csupán Tihanyig kell elmennetek! A Tihanyi Rege Cukrászdában ugyanis hetekre elegendő boldogsághormont tankolhattok fel. Egyrészt a mesterien komponált süteményeik is tele vannak vele, másrészt pedig a mesés panoráma is fog adni egy hatalmas dózist. Viccet félretéve, ha Tihanyban vagytok, akkor mindenképpen térjetek be a legendás Apátsági Rege Cukrászdába, ahol finomságok, és csodás kilátás vár titeket az év minden napján (de azért a nyitva tartást csekkoljátok, mielőtt elindultok!). Ez a hely Tihany valóságos ékköve ami miatt télen is megéri Tihany felé venni az irányt.

Téli Balatoni programötlet: Tihany Apátsági Rege Cukrászda télen is vár

Téli Tihanyi program: A Tihanyi Apátság

hirdetes

A Tihanyi Bencés Apátságot nem szabad kihagyni, ha egyszer erre járunk, legyen tél, nyár, negyven fok, vagy hóesés. Mindenféle évszakban remekül mutat, a nap éles fényei is jól állnak neki, a rügyező fák, a színes falevelek is, és a jégvirágok, ködös háttér is. Kértünk is Máté Balázs fotóstól néhány képet, hogy ezt bebizonyítsa, a galériában végig tudjátok lapozni, likeot is nyomhattok, ha nektek is tetszik!

Téli Tihanyi program: Séta Tihany legszebb helyein

Télen bár hideg van, egy kis friss levegő ilyenkor is kell. Ugye mindenki tudja, hogy az egészséges alapja a napi 10 000 lépés? Ti szoktátok számolni? Amennyiben Tihany hangulatos kis utcáit válasszátok ennek helyszínéül, garantáltan elfogjátok felejteni a számokat, mert annyira magával ragadó ilyenkor is a közeg. Persze nyáron is meg lehet tenni ezt a sétát, de higgyétek el a hangos turisták, és nagy tömeg nélkül sokkal jobban fogjátok érezni magatokat Tihany kacskaringós utcáin! a Pisky-sétányt különösen ajánljuk egy sétára mindenkinek, ami az Apátságtól egészen a Visszhang-dombig tar, Tihany szíve-lelke. Útba esik a Fazekasház, és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum is. Ugye mennyi érdekesség van Tihanyban?

hirdetes

Téli Balatoni programötlet 2022-2023: Téli séta Tihanyban

Téli Tihanyi program: A Tihanyi Kálvária

IV. Károly király tiszteletére építették még 1920-as évek környékén ezt a szép emlékhelyet, de ledöntötték sajnos. De ne aggódjatok, mára már teljes egészében visszaépítették, és csodás lett. Néhány évvel ezelőtt, egészen pontosan 2013 őszén szentelték fel az újonnan épült kálváriát, a keresztek mögötti Boldog IV. Károly király ereklyéit őrző kis kápolnát. Az év minden napján csodás a kilátás, de különösen a téli ködös időben van egy nagyon különleges hangulata.

Téli Tihanyi program: Naplementenézés Tihanyban

Ha végig görgetted már a fentebbi galériákat, akkor biztosan észbe is kaptál, hogy Tihanyban nagyon csodálatos a naplemente! Ez az a dolog, amit az év minden napján érdemes megcsodálni itt. Télen is el lehet csípni csodás naplementéket Tihanyban, amennyiben nincsen nagy köd. A Balaton végtelen kékje, és Tihany kincsei tökéletes kompozíciót alkotnak a nap sugarainak végtelen színkombinációjával. Lapozzátok végig ezt a galériát is, mi nem tudjuk megunni ezeket a képeket, reméljük ti sem! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eger

Eger: Eger megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban, Heves megye és az Egri járás... Tovább

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!