notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

hirdetes

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2017. augusztus 21-én teljes napfogyatkozás lesz az Egyesült Államokban, valamint a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán egy részén, egy körülbelül 110 km szélességű sávban. Az amerikai kontinens és Nyugat-Európa egyes részein részleges napfogyatkozásként figyelhetjük meg a jelenséget. 

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

Talán még sokan emlékeznek arra, hogy idehaza korábban már a szerencsésebbek láthattak és átélhettek egy teljes napfogyatkozást, ami a maga nemében egy egyedülálló jelenség. Arról van szó ugyanis, hogy ekkor figyelhető meg jól a Földről nézve is a Nap koronája, ami a Nap légkörének az ioinizált gázokból álló külső burka, és a kifelé áramló gázok anyaga. A napkoronának nincsen éles határvonala, az a csillag mágneses mezője miatt folyamatosa változik.

 

Mindössze fele olyan fényes, mint a Hold, ezért normál esetben nem látható, mert a napfelszín egyszerűen túlragyogja. Ezért is érdekes a teljes napfogyatkozás, mert ilyenkor a Hold teljesen kitakarja a fotoszféra fényét. A ritka jelenségnek 2017 augusztusában lehetünk majd tanúi, ha elég vakmerőek vagyunk, hogy az USA-ba utazzunk, és átéljük az eseményeket.

hirdetes

 

Egy biztos: Amerikában körülbelül 12 millió ember lesz abban a sávban, ahonnan tisztán látható lesz ez az egyedülálló napfogyatkozás. Egyesek már most azt gondolják, hogy ez lehet a világtörténelem legnézettebb eseménye, ugyanis hatalmas embertömeg élheti át, és a modern technikának köszönhetően rengeteg élő közvetítés is lesz majd. De ne aggódjanak azok sem, akik nem tudnak jelen lenni személyesen, vagy nem tehetik majd meg, hogy kiutazzanak megnézni a napfogyatkozást, ugyanis nekik online is lehetőségük lesz nyomon követni a dolgokat. A következő oldalon elmondom, hol nézhetjük élőben a Napfogyatkozást! 

 

Forrás

 

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

És hogy pontosan mikor lesz ez az egész látható?

2017. augusztus 21-én, Oregon állam területétől kezdődően Dél-Karolináig. Az előrejelzések szerint legalább 70-90 percig lehet majd látni a napfogyatkozási jelenséget. A napfogyatkozást először Newport közelében lehet majd megfigyelni 10:16-kor helyi idő szerint, legvégül pedig a dél-karolinai Charlstonhoz közel 14:49-kor. A leghosszabb ideig pedig Carbondale városban, Illinois államban lehet csodálni, várhatóan 2 perc és 40,2 másodpercig.

 

Hol nézhetjük mi is a Napfogyatkozást?

A Napfogyatkozás magyar idő szerint 19 óra 15 perckor kezdődik. Számos internetes oldalon megtekinthetjük a teljes Napfogyatkozást, íme, a NASA Youtube-os élő közvetítése: 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
441 912
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
892 734
Közösség

Szótár

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

2006-os választások

A 2006-os magyarországi országgyűlési választás volt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek