hirdetes

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

SZ.F.

2017. augusztus 21-én teljes napfogyatkozás lesz az Egyesült Államokban, valamint a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán egy részén, egy körülbelül 110 km szélességű sávban. Az amerikai kontinens és Nyugat-Európa egyes részein részleges napfogyatkozásként figyelhetjük meg a jelenséget. 

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

Talán még sokan emlékeznek arra, hogy idehaza korábban már a szerencsésebbek láthattak és átélhettek egy teljes napfogyatkozást, ami a maga nemében egy egyedülálló jelenség. Arról van szó ugyanis, hogy ekkor figyelhető meg jól a Földről nézve is a Nap koronája, ami a Nap légkörének az ioinizált gázokból álló külső burka, és a kifelé áramló gázok anyaga. A napkoronának nincsen éles határvonala, az a csillag mágneses mezője miatt folyamatosa változik.

Mindössze fele olyan fényes, mint a Hold, ezért normál esetben nem látható, mert a napfelszín egyszerűen túlragyogja. Ezért is érdekes a teljes napfogyatkozás, mert ilyenkor a Hold teljesen kitakarja a fotoszféra fényét. A ritka jelenségnek 2017 augusztusában lehetünk majd tanúi, ha elég vakmerőek vagyunk, hogy az USA-ba utazzunk, és átéljük az eseményeket.

hirdetes

Egy biztos: Amerikában körülbelül 12 millió ember lesz abban a sávban, ahonnan tisztán látható lesz ez az egyedülálló napfogyatkozás. Egyesek már most azt gondolják, hogy ez lehet a világtörténelem legnézettebb eseménye, ugyanis hatalmas embertömeg élheti át, és a modern technikának köszönhetően rengeteg élő közvetítés is lesz majd. De ne aggódjanak azok sem, akik nem tudnak jelen lenni személyesen, vagy nem tehetik majd meg, hogy kiutazzanak megnézni a napfogyatkozást, ugyanis nekik online is lehetőségük lesz nyomon követni a dolgokat. A következő oldalon elmondom, hol nézhetjük élőben a Napfogyatkozást! 

Forrás

Ne maradj le te sem a mai teljes Napfogyatkozásról, ITT NÉZHETED ÉLŐBEN!

És hogy pontosan mikor lesz ez az egész látható?

hirdetes

2017. augusztus 21-én, Oregon állam területétől kezdődően Dél-Karolináig. Az előrejelzések szerint legalább 70-90 percig lehet majd látni a napfogyatkozási jelenséget. A napfogyatkozást először Newport közelében lehet majd megfigyelni 10:16-kor helyi idő szerint, legvégül pedig a dél-karolinai Charlstonhoz közel 14:49-kor. A leghosszabb ideig pedig Carbondale városban, Illinois államban lehet csodálni, várhatóan 2 perc és 40,2 másodpercig.

Hol nézhetjük mi is a Napfogyatkozást?

A Napfogyatkozás magyar idő szerint 19 óra 15 perckor kezdődik. Számos internetes oldalon megtekinthetjük a teljes Napfogyatkozást, íme, a NASA Youtube-os élő közvetítése: 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tihanyi Bencés Apátság

Tihanyi Bencés Apátság: A tihanyi apátság egy bencés apátság, amelyet Tihanyban, a... Tovább

Mudi

Mudi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A mudi az egyik legritkább, legkevésbé ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek