hirdetes

Korlátozza a vásárlószámot a Tesco a koronavírus-járvány miatt

B. Á.

A Tesco egyike azon nagy bevásárlóközpontoknak, amiknek óriási szerepük van a koronavírus-járvány elleni harcban. Megmondom őszintén, hogy örülök a mostani intézkedésnek, már nagyon vártam, mert az eddigi állapotok nem sok jót vetítettek előre.

Korlátozza a vásárlószámot a Tesco a koronavírus-járvány miatt

Tomboló emberek bevásárlás közben

Fegyelmezetlenek az emberek, erről már beszéltem korábbi cikkemben, sajnos sokaknak nem lehet parancsolni, és nem képesek józanul gondolkodni. Muszáj voltam a mai napon elmenni vásárolni, mert az otthoni készlet már eléggé elkezdett fogyni, és mivel négynapos ünnep közeledik, tudtam, hogy csütörtökön még jobban meg fog őrülni mindenki. Szerdán, 12 óra 15 perckor érkeztem meg a helyi Tescóhoz, akkor még „csak” félig volt tele a parkoló.

Az első pár sorban kényelmesen lehetett haladni, válogatni, a húspultnál viszont jött a dugó. Rossz volt nézni az embereket, legalább harmincan álltak sorba, a felén semmilyen védőfelszerelés (se maszk, se kesztyű) nem volt, úgy álltak, mint a heringek és köhögtek egymásra. Szerencsére eszem ágában nem volt húst vásárolni, úgyhogy haladtam tovább. Minden sorban voltak körülbelül tízen, és mivel akkor kezdhették az árufeltöltést, minden sor közepén kocsi állt tele áruval – nem volt kellemes.

hirdetes

Fél órát voltam bent, sikerült összeszednem mindent (három családra vásároltam), elindultam a kasszákhoz, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy nincs sor. Gyorsan lehúztam mindent és már mentem is kifelé, kb. 13 óra volt, mire elindultam – ekkor már alig volt hely a parkolóban. 

A Tesco segít a koronavírus-járvány idején

Hazaértem, eltelt pár óra és megláttam a Tesco hirdetményét, melyben az áll, hogy egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat csütörtöktől az áruházakban. Nagyon tudtam örülni ennek a hírnek, de elképzelni sem tudom, mit fog ez eredményezni. A bejáratnál fel vannak festve jelek, ott kell majd várakozni, amíg be nem engednek – szerintem rengetegen fognak ácsorogni, főleg, hogy pénteken nem fognak tudni vásárolni az emberek.

hirdetes

Nézzük a részleteket: az intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi vásárló tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a két méter távolságot egymás között – ebből adódik, hogy áruházonként változik a pontos létszám. Egy applikáció segítségével a Tesco munkatársai követni és ellenőrizni tudják a vásárlószámot, így már a bejáratnál tudják irányítani a vásárlókat. 

Fotó forrása: Wikimédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Papp László

Papp Laci: Papp László (közismert nevén Papp Laci), háromszoros olimpiai bajnok magyar... Tovább

Hortobágyi Nemzeti Park

Magyarország első alapítású és második legnagyobb területű  nemzeti parkja, a nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!