hirdetes

Tilos az Á: eredeti helyén nyit újra a kultikus szórakozóhely

VN
Tilos az Á újra nyitás 2021

Ez a hely mindig is Tilos az Á marad

A kultikus Tilos az Á helyén most Zappa Bisztró néven egy másik vendéglátóegység üzemel, de annak, aki a Tilos az Á idejében élte fiatalkorát, egyszer is megfordult ott, a hely mindig is Tilos az Á marad. Györkefalvi Péter, Kováts Péter, Nemes Mihály, Pálffy András, Somogyi Zoltán nyílt levélben közölték, hogy újra indítják, a régi helyet, levelükben ez áll: „Ez a hely mindig is Tilos az Á marad, bárki bármikor is próbálkozott korábban más elnevezésekkel. A Wichmann-kocsma és a Márványmennyasszony szétrombolása még erősebben ráébresztett minket felelősségünkre. Arra vállalkozunk tehát, hogy újraélesszük Budapest egy fontos kulturális emlékét. Mi, a Kuplung, a Zöld Pardon, az Instant egykori alapítói és gazdái, most újra életre keltjük a bennünk élő múltat, és átvezetjük azt a jövőbe.”

hirdetes

Hogyan tervezik a Tilos az Á újra nyitását?

Levelükben a hogyanra is kitértek a miért mellett: Modern belsőépítészeti és berendezési megoldások használatával, valamint egy kulturális szervezői szemlélet alkalmazásával olyan közösségi életteret alakítunk ki, ahol mindenből sugárzik a zene, ahol a sokszínűség, az elfogadás és a nyitott gondolkodás friss érzései áradnak. Zenés bisztrót, ahol összeolvad a gasztronómiai és az esztétikai élmény. Ahol még hisznek a művészet erejében. Ahol az egyetemisták ugyanúgy otthon érzik magukat, mint az egykori rendszerváltók, a turisták pedig olyan közegbe és életérzésbe csöppenhetnek bele, amit máshol nem tapasztalhatnak meg Budapesten.”

Mit szól mindehhez az eredeti alapító?

hirdetes

„Bár megtiltani nem tudom, jobb lenne, ha mindenki keresne magának saját identitást”- mondta Német Vova, aki magáról a hírről is egy épp Szingapúrban lévő üzlettársától tudta meg, és mint láthatjátok nem fogadta kitörő örömmel. Arról is beszámolt, hogy a mostani tulajdonosok korábban már felkeresték ezzel a szándékkal, de sajnos nem tudott azonosulni velük, így nemet kellet mondania, írt az Index. Illetve azt is elmondta, hogy a bezáratás után két vendéglátós érdekeltsége is volt, a városligeti Á Café és a Gellért fürdő egykori gyermekmedencéi helyén nyílt Pagony kert, és bár mindkettő elnevezése utal a Micimackóra és a Mikszáth téri műintézményre, egyikre se tette volna fel ugyanazt a cégért. 

Tilos az Á úgysem lesz még egy? Ti mit gondoltok? Írjátok meg véleményeteket a Retro made in Hungária Facebook csoportban!
 

Forrás: Kép Fortepan, Adományozó: Szigetváry Zsolt, Képszám: 152475

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gödöllő

Gödöllő:  Gödöllő város Pest megyében, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, a... Tovább

I. László

I. László: vagy Szent László, horvátul Ladislav I magyar király 1077-től, horvát király... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!