Milyen programok vannak a Tisza-tó környékén?

A csodálatos Tisza-tó - Nézzük, mi vár itt ránk!

Oláh Tamás

Magyarországon, ha valaki nyaralásra gondol egyből a Balaton ugrik be mindenkinek. Eszünkbe jut a lángos és a hekk íze és a látvány, ahogy a napon fekve elénk tárul a nagy kékség. Tagadhatatlan, hogy ezt az élményt elég nehéz überelni. Arról viszont fontos szót ejteni, hogy gyönyörű országunk rengeteg csodát tartogat még számunkra és ezek egyike a Tisza-tó. Erről és az ottani kikapcsolódási lehetőségekről, látványosságokról és programokról tudhatunk meg többet a továbbiakban.

Tisza-tavi természet

A Tisza-tó 

A tó hazánk második legnagyobb mesterséges tava, teljesen egyedülálló ökoszisztémával és elképesztően sokszínű programlehetőségekkel. Időről időre egyre több turista látogatja, ami teljesen érthető, hiszen természetes bája és érintetlensége, valamint az egyre több és színvonalasabb szálláshely, étterem és strand felejthetetlen élményt nyújt a kikapcsolódni vágyóknak. Arról nem is beszélve, hogy mindezt úgy tehetjük, hogy abban nem zavar meg bennünket a nagy tömeg vagy hangzavar.

Tiszafüredi programok 

A most hétvégén megrendezésre kerülő pótLAKE fesztivál a Tisza-tavi napok elmaradásának okán látott napvilágot. A fesztivál több kulturális zenei és nem zenei programot kínál mindannyiunk számára. Egy kellemes koncert hatalmas élménnyé válhat különösen, ha a Tisza-tó partján van lehetőségünk meghallgatni kedvenc előadóinkat.

A Bagossy Brothers Company lesz a koncertsorozat egyik fellépője. A zenekart egy erdélyi testvérpár alapította és népies stílusuk az egész országot megfogta és azóta a fesztiválok kötelező résztvevőivé váltak. Most 16-án este fél kilenckor pedig a Tiszafüredieket kápráztatják el produkciójukkal.

Rúzsa Magdit azt hiszem senkinek sem kell bemutassam. Az énekesnő a megasztár színpadon lépett fel először nagy közönség előtt és azóta megtölti az összes helyszínt ahová ellátogat. Nem csoda hiszen páratlan hangjával elképesztő élményt nyújt bárkinek. Az ő koncertjét 17-én van lehetőségünk végighallgatni. 

Szabics Kikötő és Szabadidőpart kínálta programok

A kikötő Tiszafüred központjától pár kilóméterre található. Rendszeresen tartanak sétahajózást, amely keretein belül egy idegenvezető mutatja meg nekünk a Tisza-tó szépségeit. Lehetőségünk van eljutni Óhalászba, ahol megcsodálhatjuk a rengeteg tavirózsát és az elárasztott falu maradványait. Ha mégis inkább a szárazföldet választanánk, akkor sincsen aggodalomra okunk hiszen a kikötő saját kialakított túra útvonallal rendelkezik. 


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Etyek–Budai borvidék

Etyek–Budai borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. Az Etyek–Budai borvidék... Tovább

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország Utazás