hirdetes

A csodálatos Tisza-tó - Nézzük, mi vár itt ránk!

Oláh Tamás
Tisza-tavi természet

A Tiszavirág ártéri sétaút kihagyhatatlan mindenki számára, de különösen olyanok figyelmébe ajánlom, akik kicsit közelebbről meg szeretnék ismerni a környezet élővilágát. A sétaút során táblák informálnak minket az itt lakó élőlényekről és tulajdonságaikról és több kilátóból felülről is megcsodálhatjuk a tájat. A gyermekek számára több játszótér is ki van alakítva melyek teljesen beleillenek az út hangulatába.

Poroszlói programok 

A Tisza-tavi Ökocentrum elsősorban az őshonos állatok bemutatására szolgáló látogatóközpont. A létesítmény szórakoztató, modern és interaktív módon játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó természeti kincseit, ezzel bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának elképesztően gazdag élővilágát. A fő látványosság Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amely az ott bemutatott élőlényekkel kíván elkápráztatni minket és egy kicsit megismertetni a tiszai vízalatti élővilágot.

hirdetes
Most hétvégén kerül megrendezésre a Poroszlói Csőröge Fesztivál is. Hatalmas élményt nyújt mindazok számára, akik édesszájúak. A Poroszlói Szabadstrandon kerül megrendezésre, ezért akár egy kellemes strandolással is vegyíthetjük a programot.

Nagykörűi programok 

A Nagykörűi piac minden hónap harmadik vasárnapján kerül megrendezésre. A kicsiny falu pár kilométerre található Abádszalóktól. A piacon megtalálhatjuk a helyi termelők friss gyümölcseit, zöldségeit és egyéb élelmiszereket, melyeket a környéken termeltek. A piacon továbbá kézműves portékákkal is találkozhatunk. Akkor is ideális program lehet a piac számunkra, ha nem kifejezetten vásárolni szeretnénk csak egy picit belecsöppenni a vidéki falusi hangulatban és egy pár órára magunk mögött hagynánk a város zaját.

hirdetes

Láthatjuk, hogy a Tisza-tó környéke is elég színes a programok terén és ha egy kicsit új élményekre vágyunk, vagy a Balatontól eltérő hangulatra mindenkinek merem ajánlani ezt a célpontot. Van lehetőségünk aktív és passzív pihenésre is miközben a Tisza festői szépségében gyönyörködünk és a pörgős hétköznapok után kicsit magunkba szívhatjuk a folyó nyugalmát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Miskolctapolca barlangfürdő

Miskolctapolca barlangfürdő: Miskolc és Borsod megye első számú idegenforgalmi... Tovább

Frakk a macskák réme

Frakk a macskák réme: Sok gyerek kedvence volt a 80-as, 90-es években. A Frakk, a macskák réme... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!