hirdetes

5 bakancslistás látnivaló a méltatlanul elhanyagolt Tisza-tónál- kalandra fel!

VN, ZH

Valahogyan mindig csak a Balatonról esik szó, ha tóparti nyaralást tervezünk itthon, akkor is szinte csak a Balaton partjának települései jönnek számításba, esetleg néha még a Velencei-tó is eszünkbe jut, de a Tisza-tóról valahogyan hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Kislány koromban mindig ide jártunk, ezért engem rengeteg emlék köt ide, a szívem egy kicsit mindig visszahúz, bármennyire is szeressem a Balatont is. Nézzünk most 5 kihagyhatatlan látnivalót a Tisza-tónál. Rengeteg izgalom vár itt rátok, tartsatok velünk!

5 látnivaló a Tisza-tónál

#1. Tisza-tavi Ökocentrum

A Tisza-tavi Ökocentrumot szerintem mindenkinek látnia kell, kicsik és nagyok számára is élvezetes és izgalmas program. Az ökocentrum interaktívan, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva a folyót és gazdag élővilágát. Annyi, de annyi mindent fel lehet fedezni itt, sok helyen kerekítettük a szemeinket, hogy mennyire színes az élővilága a Tisza-tónak, tényleg elképesztő. Itt található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, ami bemutatja a Tisza-tó és a Tisza összes halfaját, és telis-tele van érdekes növényekkel is, csak hogy fokozzuk a kíváncsiságot, megsúgjuk: az akváriumegymillió liter össztérfogatú. A szabadidőparkban két szárazföldi játszótér és egy vízi játszótér, sövénylabirintus és számos állat várja a legkisebbeket is.

hirdetes

#2. Tiszafüredi Madárrezervátum 

hirdetes

A Tisza-tónál tényleg sok különlegese hely van, egy ilyen a Madárrezervátum is, amiről csak kevesen tudják, hogy a legendás Világörökség részeként számontartott Hortobágyi Nemzeti Park legszebb területe. Ugye kár lenne kihagyni egy Tisza-tavi nyaralásból ennek bejárását, felfedezést? A 2500 hektárnyi természetvédelmi terület a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek egyike, csodálatos vidék, amit leginkább egy csónaktúra során lehet felfedezni. Lehet látni gémet, kócsagot, kerecsensólymot, kormoránt, bakcsót vagy barna kányát, és megannyi varázslatos növény, meg csodaszép tájat. De ha nem szeretnénk egy csónak fedélzetére pattanni, akkor az egész jól kiépített ösvényen kalandozva is bejárhatjuk ezt különleges vidéket. „A Tisza-tavi Vízi Sétány másfél kilométer hosszú fahíd-rendszerét bejárva - mely körbefut egy kis belső tavon és elvezet két madárvártához és egy megfigyelő toronyhoz is -, úgy érezhetjük, mintha vízen járnánk, miközben megismerhetjük a Tisza-tó növény-, és állatvilágát.”
 

Lapozzatok, mert a legjobb Tisza-tavi látnivalók még hátra vannak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Hungarikumnak számítanak. Pontos eredete nem ismert, azonban nagy... Tovább

Duna

A Duna az európai kontinens 2. leghosszabb folyó. Németországban ered és Romániában, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás