hirdetes

5 bakancslistás látnivaló a méltatlanul elhanyagolt Tisza-tónál- kalandra fel!

VN
5 látnivaló a Tisza-tónál

#3. Biciklis túra a Tisza-tó körül

Körbe lehet tekerni a Balatont, de körbe lehet a Tisza-tavat is, és nemcsak lehet, hanem érdemes is! A Tisza-tavat egy 2-3 méter magas gát veszi körbe, ezen fut végig az aszfaltburkolatú kerékpárút. 70 kilométernyi, 2,5 méter széles kerékpárút, csodaszép tájak, varázslatos természet- ez várja itt a biciklis túrára indulókat. Biciklibérlési lehetőség is van, ha valakinek gondot okozna a saját elszállítása. Nyáron a nagy melegben természetesen meg lehet mártózni az egymás után sorakozó - körei, dinnyésháti, sarudi, poroszlói vagy abádszalóki, tiszafüredi strandok valamelyikén. Szuper program kicsiknek és nagyoknak is!

hirdetes

#4. Az elsüllyedt falu a Tisza-tónál

„1876. március 24-én az akkori Tisza morotvájában lévő Árpád-kori kis falut, Tiszahalászt és rajta kívül még 23 községet elöntött a gátját átszakító Tisza. A 800 éves falu megsemmisült, de az emberek szerencsésen megmenekültek és a sarudi gát megépítésével új életet kezdhettek.” Fedezd fel te is ezt az izgalmas világot: a kis város maradványait, a kalandos utat, és a toronykilátót is!

hirdetes

#5. A Kiskörei Hallépcső a Tisza-tónál

Valósággal a nyugalom szigete ez a hely. Ha kicsit másra vágysz, mint a folyton nyüzsgő Balaton partja, akkor fel kell fedezned ezt a helyet, amit eredetileg azért hoztak létre, hogy biztosítsák a folyamatos kapcsolatot a Tisza-tó és az olykor akár 10 méterrel is alacsonyabb vízszintű Tisza folyó között. A másfél kilométer hosszú szakasz összes 37 vízlépcsőből és zsilipből áll, érdemes tenni itt egy kiadós sétát, szemlélni a miket körbevevő világot, nézni, ahogyan lubickolnak a halak, hallgatni, ahogy zubog a víz, és kicsit kikapcsolni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Telefonközpont

  Telefonközpont: Az emberiség egyik legnagyobb találmánya, mely nélkül ma nem... Tovább

Tanyavilág

Tanyavilág: A török hódoltság másfél évszázada alatt a megfogyatkozott magyar lakosság... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás