hirdetes

Átadták a megújult Tiszafüredi szabadstrandot a "Tisza-tó fővárosában"

VN

Átadták a mintegy félmilliárd forint hazai és európai uniós forrásból megújult Tiszafüredi szabadstrandot és egy Tourinform konténer irodát pénteken a "Tisza-tó fővárosában".

Tiszafüredi strand felújítás

Fejlődik a Tisza-tó környéke

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője online is követhető sajtótájékoztatón méltatta a beruházást, kiemelve, hogy a Tisza-tó környéke, Tiszafüred szépen fejlődik, az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően már 2019-ben megkezdődtek a városban a szabadstrandot érintő család- és vendégbarát fejlesztések. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta: a Tiszafüredi szabadstrand a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert  400 millió forintból és a magyar kormány 23 millió forint támogatásából újult meg. Az új Tourinform konténer iroda létesítésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) hazai forrásból 20 millió forintot nyert az önkormányzat.

 

Fejlesztések a tiszafüredi strandon

A szabadstrandot érintő fejlesztésről elmondta: a két szakaszban megvalósult beruházás részeként tavaly nyáron  a vízfelületen moduláris stégrendszert építettek ki, fitneszpark és multifunkcionális sportpálya létesült. Az idei szezonra többek között új főépület épült vizesblokkokkal, elsősegély helyiséggel és személyzeti öltözőkkel. Továbbá kialakítottak egy strandfoci pályát lelátóval és egy napozó teraszt is. A tervek szerint június 4-én nyitó családbarát szabadstrand területére a Tiszafüred városkártyával rendelkezők továbbra is térítésmentesen léphetnek be - közölte.

hirdetes
   

hirdetes

Más területek is fejlődnek Tiszafüreden

A polgármester szólt arról is, hogy Tiszafüreden a Terület- és településfejlesztési operatív program nyertes pályázatainak köszönhetően az elmúlt időszakban többek között új piaccsarnok, korszerű egészségügyi központ létesült, megújult a teljes belváros, új főtér és a Tisza-tó legnagyobb játszótere épült meg.
   

Újraindul a turizmus a Tisza-tónál

Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség programigazgatója szerint  minden esély megvan egy sikeres nyári szezonra az idén is. A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van a Tourinform-hálózatnak, amely évente 1,8 millió vendég megkeresését kezeli - mondta.Kitért arra is, hogy 2020-ban hirdették meg azt a pályázatot, amely során 22 Tourinform-iroda - köztük a tiszafüredi is - sikeresen pályázott. A Tourinform tiszafüredi munkatársai tíz településről gyűjtenek információkat és mintegy harminc turisztikai attrakcióról nyújtanak hiteles tájékoztatást. A Tisza-tó és Tiszafüred - Debrecen és térsége turisztikai térség részeként - 2020-ban Balaton és Mátra-Bükk után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség az országban, hét százalékkal részesedik a belföldi vendégforgalomból - tájékoztatott.
     

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2019-ben indította el strandfejlesztési programját azzal a céllal, hogy 2030-ig Magyarországon valamennyi szabadvízi strand megújuljon és európai színvonalúvá váljon. A Kisfaludy strandfejlesztési konstrukció 2020-as negyedik ütemében Tiszafüred  mellett a Tisza-tónál további hat település strandja újult meg - közölte az MTÜ programigazgatója.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Fafaragás

Fafaragás: Az építészetben is nagy jelentősége van a díszítő jellegű fafaragásnak, igazi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!