hirdetes

Titkok a híres logók mögött I.

vd, ZH

Walt Disney híres kastélya, a Lego és a Nintendo csak néhány híres logó, melyekkel rengeteg helyen találkozunk nap, mint nap, de ki gondolná, hogy a világhírű logók hátterében sokszor bizony sokat mondó, mögöttes tartalom áll. Sokat előre meghatározott szándékkal és ötlettel hoztak létre, és van, amik talán csak a véletlen szüleménye. Van olyan titok is mely csupán a felhasználók határtalan kreativitásának szüleménye, de mindenképpen izgalmas, mi mindent lehet kiolvasni csupán egy logóból és mi mindent mesél ez az adott márkáról.

Te mindent tudsz a híres logókrórl?

Ha valaki céget alapít, vagy márkát hoz létre, az egyik elsődleges állomás, hogy kitalálnak hozzá egy látványos, a cégre utaló kreatív logót, mely onnantól fogva önmagában képviseli és fémjelezi a márkát. Ha azonban magasabb szintre szeretnéd fejleszteni a márkaépítésedet és lépést szeretnél tartani a legújabb online marketing trendekkel is, akkor nézd meg 2018 SEO trendjeit, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod.

Napjainkban már külön telefon applikáció is épül arra, hogy hány ilyen logót ismerünk fel, ám kevesen gondolnak bele, hogy milyen mögöttes tartalmat hordoznak magukban ezek a logók. Lerántjuk a leplet néhányról, amiken még mi is meglepődtünk.

Disney


Biztos már mindenki találkozott Walt Disney nevével és az ő híres logójával. Gyerekkorunk közkedvelt mesegyárosa álombeli, csipkerózsika-kastélyt ábrázoló logója szimbolizálja a számos Disney hercegnőt és herceget, akik szerepeltek már a meséiben. Egy kastély, ahol az álmok valóra válnak. Ám azt valószínűleg már kevesebben tudják, hogy a Walt Disney Pictures híres, soktornyú kastélya egy létező kastélyt mintáz valójában.

hirdetes

A prototípusnak számító kastély egészen pontosan a Németországban található, 1869 és 1886 között épült Neuschwanstein Castle, mely magyarul az ’Új Hattyúkő Kastély’ nevet viseli. A kastély eredeti tulajdonosa II. Lajos Bajor király volt, aki saját magának építette a kastélyt gyerekkori álmainak megvalósítására. A kastély egyike a legismertebb kastélyoknak, melyről egyébként a párizsi Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt is mintázták. Jelenleg nyitva áll a látogatók előtt.

hirdetes

LEGO


Egy újabb közismert logóról van szó. Piros alapon hatalmas kerekded betűkkel, bárhol felismerhető márka a LEGO, mely szintén gyermekkorunk egyik legszebb emlékei közé tartozik. A védjegyzett építőjáték gyerekek és felnőttek százezreit szórakoztatja el mind a mai napig és nincs már olyan dolog szinte a világon, amit LEGOból ne lehetne megépíteni. A legkisebbektől a legnagyobbakig még mindig élvezettel veszik elő az életkorokhoz igazított, különböző nehézségi szintű darabkákat, amit aztán szorgos munkával egybeépítenek.

Az egyik lenyűgöző dolog pedig az egészben, hogy minden egyes újonnan megvásárolt LEGO tökéletesen illeszkedik a már meglévő, régebben vásárolt kollekció darabjaival, így napról napra újat alkothatunk a meglévő elemeink összeillesztéséből. Az 1932-ben megalapult cég tulajdonosa Ole Kirk Christiansen eredetileg asztalos mester volt. A dán származású úriember egyszerű ám nagyon is lényegretörő nevet adott a mára már multinacionális cégnek. A LEGO szó a dán „Leg godt!” szóból származik, mely egyszerűen csak annyit jelent: „Játssz jól!” A világhírű cég egyébként, ebben az évben ünnepli 60. születésnapját.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Állatkert

Budapesti Állatkert: országunk első számú állatkertje.  A Fővárosi Állat- és... Tovább

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták: Az alábbi ősi magyar kutyafajták számítanak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld
X
Kövess minket facebookon!