hirdetes

Titkok a híres logók mögött I.

vd, ZH
Te mindent tudsz a híres logókrórl?

Samsung


A híres dél-koreai elektronikai eszközöket gyártó cég nevének nem csak a történetét ismerhetik kevesen, de nem régen kiderült, hogy a világ nagytöbbsége rosszul is ejti a márka nevét. A legtöbben magyarok fonetikusan ejtjük, ám a koreai nyelv szerint a szó második szótagját nem ’szung’-nak, hanem ’szong’-nak kellene ejteni, tehát a kiejtése helyesen így néz ki fonetikusan: ’Szamszong’.

A cégcsoport olyan hatalmasra nőtt az évek során, hogy az anyaország exportjának egyötödéért felelős. 2009-nem a világ elsőszámú technológiai cége volt, 2012-ben ez a helyezés egyel lejjebb csúszott, amikor is az Apple megelőzte.

Na de vissza a névhez! Azt már tudjuk, hogyan kellene helyesen kiejteni a márka nevét, azonban azt még nem, hogy mit is jelent valójában. Ha ismét elővesszük a kettéválasztott szót a koreai nyelv már mindent megold nekünk, csak ugye jó, ha valaki tud koreaiul. a ’SAM’ szó jelentése ’3’, a ’SUNG’ pedig ’csillag’-ot jelent a korei nyelv szerint. A 3-as számnak nagy jelentősége van koreában, mivel a hatalmasság, a nagyság képviselője, míg a szóban szereplő csillagok a végtelenséget szimbolizálják. A kék ellipszis háttér, pedig utalhat így, az világegyetemre.

hirdetes

Audi


Az 1932-ben Németországban alapított céget szintén milliók ismerhetik legendás autóiról. Magyarországon is képviselteti magát leányvállalattal, ahol elsősorban nem autókat, hanem rengeteg másik autócégnek, például a Seat, Skoda, Volkswagen és Bently márkáknak gyártja az autók motorjait. Az Audi alapításának története az egyik legsokszínűbb történet az autóiparban.

hirdetes

A cég viszonylag könnyű helyzetben volt a logó választáskor. A híres 4 karika, mely minden audi autót fémjelez, eredetileg a négy alapító márkát szimbolizálja: az Audi, a DKW, a Horch és a Wanderer márkát összeolvadásával jött létre az Audi AG márka. Eredetileg ugyanez volt a márkajelzése a DKW autógyárnak, ám az egyesülésnél új jelentést nyert az embléma.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nyugati Pályaudvar

Nyugati Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Retro

A retro egy gyűjtőfogalom. Minden olyan dolgot szokás ezzel a jelzővel illetni, amely a 80-as,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld
X
Kövess minket facebookon!