hirdetes

Ismerjük meg közelebbről Tokajt

Sz.F., ZH
Ismerkedjünk meg Tokajjal

A legtöbbeknek Tokaj neve hallatán az itt termelt borok jutnak eszükbe, de Tokaj sokkal több egy egyszerű borvidéknél. Itt, a város mellett találkozik egymással a Bodrog és a Tisza. Talán éppen ezek a folyók kölcsönöznek olyan különleges ízt az itt termő szőlőknek. Tokajban nem termelnek vörösbort, ezt ugyanis még a XVIII. században betiltották, és ez a tilalom a mai napig is tart. A régióból továbbá tilos kiszállítani az itt termelt szőlőket. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet vörösbort kapni a városban, hiszen az Egri borrégió előszeretettel látja el az ország ezen területét is különleges boraival.

A vizek számos sportlehetőséget kínálnak, ezek közül a legnépszerűbbek közé tartozik a Tokajból Sárospatakig tartó kenutúrák. Korábban egy vár is állt itt, azonban ebből mára már nem sok maradt meg. A fürdőzés szerelmesei egy újonnan kialakított fürdőhelyet látogathatnak meg a Tisza szemközti partján, ami különösen a forró nyári napokon vonzza az embereket. Természetesen a bortermelők kulisszái mögé is bepillantást nyerhetünk, így érdemes is ellátogatni néhány ilyen érdekes, hangulatos helyre.

hirdetes

Programlehetőségek Tokajon

hirdetes

A Bodrogban való kenuzás (ami egyszerűen kihagyhatatlan élményt nyújt) a Bodrogon átívelő hídtól 2 kilométerre bérelhető a város felöli oldalon, a hídról leérve jobboldali irányban. A Tiszán is rendelhető tutaj, ehhez a híd előtt jobbra kell fordulni és követni az utat egészen annak a végéig. Tokajban a borkóstolás mellett számos egyéb lehetőség is adódik a szórakozásra, ideértve a horgászatot is a közeli horgásztó mellett.

Közeli programlehetőségek

Nyíregyháza, Sóstógyógyfürdő, Nyíregyházi Állatpark, a régi egyéb borospincéi, horgászat a közeli horgásztóban vagy a két folyó valamelyikében, túrázás a Zemplénben, Monok, Sátoraljaújhely, Zemplén, stb. Ha alkalmatok nyílik, látogassatok el ide mindenképp! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény: Hungarikum. A szegedi fűszerpaprikát anno Szeged környékén a... Tovább

Bababarát wellness

Bababarát wellness? A wellness pozitív hatásait mindannyian jól ismerjük, ha másért nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország