hirdetes

Hogyan barnulj tökéletesen a nyáron? Így kerüld el a leégést, és a száraz bőrt

Szeder

Itt a nyár és a bőrünk pirulásának az időszaka. Mindenki próbál minél napbarnítottabb hatást elérni ebben az időszakban, mi pedig meg mutatjuk nektek hogyan tudjátok ezt biztonságosan tenni, anélkül, hogy a bőrötök rovására menne. Ráadásul tartós hatást elérve.

barnulj tökéletesen még is biztonságosan

Megelőzés

A napozás előtt már fel kell készítenünk bőrünket. Fontos, hogy ne csak akkor kezdjük el kenegetni magunkat különféle kenceficékkel amikor már késő. A napozást megelőző szakaszban érdemes bőrradírt használni, de fontos, hogy ne a napozást megelőző napokban. A bőrradír érzékennyé teszi bőröd, hiszen ennek alkalmazásával az elhalt hámsejteket eltávolítja, ezzel lehetővé téve a bőröd megújulását. Szigorúan csak testradírt használjunk az arcunkra pedig ne alkalmazzuk. Erre a célra van külön arcradír. Kéthetente egyszer bőven elég a bőrradírt alkalmazni. Miután minden elhalt hámsejtet eltávolítottunk, nem is gondolnánk, de már egy lépéssel közelebb vagyunk a tökéletes barnuláshoz. Ne álljunk meg itt 

 

Folyadék, folyadék, folyadék egyenlő tökéletes bőr

Bőrünk 75%-a víz. Ne felejtsünk el hidratálni, minden szervünk normális működéséhez napi 2,5-3 liter vizet kellene meginnunk. Nem csak a szervezetünk miatt, de bőrünk feszességének és ellenállóképességének megőrzése miatt is fontos a hidratálás, és most itt nem a cukros üdítőkről beszélünk. Egyszóval az egészséges bőr elengedhetetlen velejárója a folyadékbevitel. persze nemcsak belülről, hanem kívülről is lehet és kell is hidratálni, a bőrszárazság kezeléséhez, megelőzéséhez ez elengedhetetlen.

 

Napvédő krém a tökéletes barnulásért

Nem elég, ha közvetlen a napozás előtt kenjük be magunkat, érdemes előtte legalább 20 perccel kell alkalmazni a napvédő krémet. Az sem mindegy, hogy napolajat vagy naptejet használunk. Világosabb bőr típusúaknak 30-50 faktoros naptej ajánlott, a barnább tónusú bőrre elég a 30 faktor is. Ezek a faktorok egyébként azt mérik, hogy az UVB sugárzás hány százalékát blokkolja. Tudtad, hogy egy 30 faktoros naptej az UVB 97%-át, míg az 50 faktoros az UVB sugarak 98%-át, magával a faktorszámmal a napon töltött időt tolhatjuk ki. Ez egy 15 faktoros krém esetén 10 percet jelent tehát 30 faktoros naptej használata esetén az ajánlott időintervallum 300 perc. Ha vízbe megyünk, érdemesebb vízálló naptejet alkalmazni így kevesebb az esély, hogy a víz lemossa azt. Magával a krémmel, függetlenül attól, hogy vízálló vagy sem, érdemes két óránként újra bekenni magunkat a leégés elkerülésének érdekében. Ne dőljünk be a víznek. A víz is átengedi a káros napsugarakat, így nagyon könnyen leéghetünk a vízben is. 

hirdetes

 

Tökéletes barnulás kívül, belül

hirdetes

A belső is épp olyan fontos, mint a külső. Nem elég csak a krémeket használni, bőrünknek akárcsak szervezetünknek vitaminokra van szüksége. Antioxidánsok, D3-vitamin, Kalcium, ezek mind a bőr védelmét és védekezésének erősségét segítik. Az E-vitamin, amely kiváló antioxidáns forrás majdnem minden kozmetikumban megtalálható, és szerintem minden nő, de akár férfiak létszükségletévé vállhat, hiszen öregedésgátló. Már ezért is megéri nem elfelejteni a szükséges bőrápolást és azokat a fránya vitaminokat ugye? A megfelelő mennyiségű antioxidánssal bőrünk tökéletes barnulása kőbe van vésve.

 

Tévhitek

Olyanokat csicseregnek a madarak, hogy az árnyékban és a vízben nem lehet leégni, de ha felhős az ég akkor nem kell aggódni úgyse éghetünk oda. Ne hallgassunk ezekre a madarakra, tolluk van, azt se tudják mit hordanak össze. Az árnyék, de még a felhős ég is ugyan úgy veszélyt jelenthet bőrünkre, maximum lassabban, de ugyan úgy nagy esély van bőrünk égéséhez. 

 

Napozás előtt és napozás után

Mint ahogy azt említettük napozás előtt érdemes naptejet használni. Azonban azt kevesen tudják, hogy napozás után is oda kell figyelnünk bőrünkre, erre alkalmas napozás utáni krémek is vannak, amelyek könnyen beszerezhetők. A tökéletes barnulás és annak megőrzéséhez tökéletes választás.

 

Ne csüggedjetek akkor sem, ha már leégtetek, nem szabad annyiban hagyni, a bőr mindenképp ápolásra szorul főleg, ha ilyen nagy sokk érte. Fontos ilyenkor, hogy védeni kell a leégett terültet a naptól és alkalmazzunk olyan krémeket testápolót, amely nyugtatja bőrünket és segít annak nedvességét fenntartani, visszapótolni. Az antioxidánsokat ilyenkor érdemes igazán a szervezetbe juttatni. Jó napozást, de fő a biztonság.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Művészetek Palotája

 A Müpa Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek megfelelő, többfunkciós... Tovább

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Tovább a lexikonra