Egy igazi magyaros kedvenc – A töltött paprika (RECEPT!)

Egy igazi magyaros kedvenc – A töltött paprika (RECEPT!)

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy igazi magyaros kedvenc – A töltött paprika (RECEPT!)

Első recept

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 db zöldpaprika, 5 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, 1 tojás, 10-15 dkg rizs.

Mártáshoz: 30 dkg paradicsompüré, 8 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, zeller zöld, cukor, só.

 

Elkészítése

A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk, leszikkasztjuk. Közben elkészítjük a paradicsommártást, és amíg kiforraljuk, összeállítjuk a töltelékét és betöltjük. A ledarált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsíron megfuttatott apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és tojással, ízesített anyagokkal együtt alaposan összekeverjük. A betöltésnél hagyjunk helyet a növekedésre, ne töltsük se lazára, se keményre. A mártásba behelyezzük a töltött paprikát és lefedve, mérsékelt tűzön pároljuk. Mártás: világos rántást készítünk, hozzákeverjük a paradicsompürét, kissé átpirítjuk benne, majd csontlével (vízzel) felengedve simára keverjük. Ízesítjük.

hirdetes

 

Második recept

Hozzávalók: 10-12 db (a paprika nagysága szerint) középnagyságú, húsos, sárgaszínű zöldpaprika, 50 dkg sertéstarja, 6 dkg rizs, 1 tojás, 2 dkg vöröshagyma, késhegynyi törött bors, 5 dkg cukor, 6 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1-1,5 kg friss paradicsom vagy 7 dl üveges paradicsom (sűrített paradicsompüréből 10 dkg szükséges). 1 liter csontlé (a tarja csontjából főzve).

hirdetes

 

Elkészítés

A sertéscsontot 1 liter hideg vízben 1,5-2 órán át mérsékelt tűznél főzzük. A paprika töltelékét úgy készítjük, mint a töltött káposztáét, de adunk hozzá egy tojást is, és nagyon jól eldolgozzuk. Az előkészített paprikákat a töltelékkel nem túlságosan szorosan megtöltjük és egy 4 literes lábasba berakjuk. Rászűrjük a forró csontlevet, megsózzuk és felforralva, mérsékelt tűzön nem teljes felpuhulásig lefedve forraljuk.

 

Közben nem túl sűrű paradicsommártást készítünk, hozzáöntjük a paprikához, felforraljuk, megízleljük és a paprika teljes megpuhulásáig forraljuk; vigyázzunk, a paprikák szét ne essenek. Ne keverjük, a lábast gyakran rázogassuk, a tűzhely legkevésbé forró részén készítsük. Tálalás előtt, ha szükséges, kis sót vagy cukrot adunk hozzá. Ha esetleg a töltelék nem férne mind bele a paprikába, 1 kávéskanálnyi lisztet adunk a maradékhoz és lisztes kézzel kisebb gombócokat formálunk, majd a paprika felforrása után kb. félórával hozzátesszük a paprikához és ezzel együtt készítjük el. A töltött paprika leve valamivel hígabb legyen, mint a paradicsommártás. Sokan burgonyakörettel fogyasztják. 

 

Forrás: Ketkes.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
391 871
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 079 897
Közösség
hirdetes

Szótár

Fehértó

A kardoskúti Fehértó: A Nemzeti Park területén a valamikori Vásárhelyi-puszta... Tovább

Kisdobos

Kisdobos: kisdobos csak az lehet(ett), aki (volt)úttörő. Kizárólag gyermekek részére... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Magyarság