hirdetes

6 elbűvölő tóparti település Európában: hófödte csúcsok, romantikus falvak, és páratlan természeti kincsek

VN
6 legszebb tóparti település Európában

4. Hallstatt – Ausztria

Egyetlen európai tóparti városokat felsoroló lista sem lenne teljes Hallstatt nélkül. A település történelme egészen a vaskorig nyúlik vissza, ma azonban olyan, mintha egy tündérmese elevenedett volna meg Ausztria égig érő hegycsúcsai között.

Ez főleg a XVI. századi épületcsodáknak köszönhető, azonban az érdekességek között sorakozik még a világ legrégebbi sóbányája és az az bámulatos színáradat, amit a környező erdők ősszel biztosítanak. Persze télen is érdemes ellátogatni ide, amikor a városkát egy vékony hóréteg fedi, a főtéren pedig beindul a karácsonyi vásár. Hallstatt lényegében egész évben tökéletes egy pihentető, romantikus utazásra.

5. Talloires – Franciaország

Az Annecy partján fekvő Talloires falvacskájában olyan, mintha megállt volna az idő. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az országon kívül kevesen ismerik, ezért a helyieken kívül kevés turista fordul meg errefelé az év során. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs mit csinálni – a helyiek előszeretettel vitorláznak, kerékpároznak és sétálgatnak a környéken, vagy térnek be egy Michelin-csillagos étterembe.

hirdetes
hirdetes

A XVII. században épült Abbaye de Talloires a város legérdekesebb szállodája, ami egykor bencés szerzeteseknek adott otthont. A hotel manapság egyedi szobákat kínál a szálláskeresők számára, ahol gerendás plafonok, márványkandallók és flamand freskók várják a vendégeket. Ha pedig egy igazán előkelő helyen szeretnél vacsorázni, akkor irány az Auberge du Père Bise, ahol többek között Charlie Chaplin és Brigitte Bardot is megszálltak valaha.

6. Bled – Szlovénia

Ha a Bledi-tóra terelődik a beszélgetés, mindenkinek az az elképesztő sziget jut eszébe, amin egy XV. századi templom várja, hogy elkészítsék róla az ezredik fényképet (azon a héten). Félreértés ne essék, mindenkinek érdemes néhány képet kattintania erről a csodáról, ha erre jár, azonban Bled tóparti települése sokkal többet kínál egy jó képnél.

A várost a Júliai-Alpok övezik, és a településhez egy XI. századi vár (a Bledi vár, ha úgy tetszik) is tartozik, amiben egy kápolna, múzeum és nyomda is található. A környék több erdei túraútvonalat is kínál a Triglavi Nemzeti Park területén, és nincs messze a Vintgar-szurdok sem, ahol az ország legmagasabb vízesését lehet megcsodálni. Ha pedig egy igazán mindent magába ölelő képet szeretnél Bledről, akkor irány az Ojstrica kilátópont!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Meteor-barlang

Meteor-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Bódvaszilas... Tovább

A Piros Arany és az Erős Pista

A Piros Arany és az Erős Pista: Hungarikumnak számítanak. Ezek a legkiválóbb minőségű,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!