Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Imádom ezt a környéket, a legjobb az benne, hogy egyáltalán nincsen messze, és nem is kerül olyan sokba eljutni ide, mint amennyire azt sokan gondolják! A toszkán gyógyfürdőknek nincsen párjuk, persze, tudom, Magyarország is bővelkedik jobbnál jobb helyekben, szeretem is mindet, de valahogy ezek a gyógyfürdők mégis csak másmilyenek. 

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

 

Hol található Toszkána és miért olyan csodálatos hely?

 

Toszkána Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el. Észak-nyugat felé Liguria, északon Emilia-Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja, közigazgatási székhelye: Firenze. Toszkána régiójához több sziget is tartozik, ezek nagyrészt Livorno megye, kisebb részben Grosseto megye részét képezik. A mesés szépségű táj, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő város, - mint Firenze, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Cortona, Volterra – egész évben vonzóvá teszik Toszkánát a turisták számára. Tengerpartja 330 km-en homokos strandokkal és enyhe klímával csábítja a fürdőzni vágyó vendégek sokaságát, néhány jellegzetes üdülő települése: Marina di Massa, Marina di Pietrasanta, Marina di Cécina, Follónica, Punta Ala, Principina a Mare, illetve kedvelt úticél még Elba szigete.

 

Az ország agroturisztikai létesítményeinek 20%-a e tartományban található (2001-es adat). A tartomány egyik jellegzetessége hogy szinte minden dombon áll egy kisebb vagy nagyobb kőház, vagyis tanyaféle. Ezek nagy részét felújították meghagyva a rusztikus fagerendákat, kőfalakat és szépen gondozott kertjében ma már medencével várja az üdülni vágyókat. Ideális minden korosztálynak, a természet közelsége miatt igazi pihenést jelent a városnéző túrákról visszatérőknek is. Aki ilyen helyen szeretne megszállni, keresgélhet a www.toszkanamania.hu szállásajánlatai között. A kis falvakban szinte ismerősként üdvözölnek mindenkit és meg lehet kóstolni a helyi finomságokat, olívaolajat, bort. Most pedig nézzük, miért is olyan fantasztikusak a toszkán gyógyfürdők, a következő oldalon folytatom!

hirdetes

 

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

 

Olyan ez a hely, mintha egy mesébe csöppentünk volna, már a gőzölgő vízesés látványa elég ahhoz, hogy beleszeressek! A hőforrás ráadásul ingyenesen igénybe vehető, amolyan szabad termál strandkén üzemel. A Saturnia-hőforrás a Grossetto települést övező hegyek között található, kalandos és kanyargós kis hegyi utak vezetnek hozzá, mindenképpen megéri az autózást! A különleges vízesés Cecínából indulva Saturnia település előtt található, két különálló helyen vehetjük igénybe a hőforrást.

 

 

Az egyik a Terme di Saturniához tartozik, ez azonban egy csodálatosan szép, éppen ezért drága wellness szálloda, a másik pedig a Cascate di Gorello, ami a szabadon, lépcsős sziklákon ácsorgó termálvizet jelenti. A hőforráshoz kapcsolódó vízesés szolgáltatja a 37 fokos termálvizet, melyből másodpercenként 800 liternyi mennyiség zúdul alá a teljesen természetesen úton keletkezett sziklákra és kisebb medencékre. A következő oldalon még több részlet vár! 

hirdetes

 

 

A forrást elhagyva a víz folytatja útját, kissé lelassulva, viszont találhatunk olyan helyet, ahol masszírozó hatását is megtapasztalhatjuk! Kedvezően hatnak a keringési-, és légzőszervi rendszerre az ásványi anyagok és gázok. A Saturna víze bőrmegújító hatású, de meg is lehet kóstolni, mivel az emésztőrendszerre is pozitív hatással van. Megtévesztő lehet a kövek zöldes színe, ugyanis ennek ellenére egyáltalán nem csúszós, a meder alján pedig olyan porózus kövek találhatók, melyeknek állaga inkább a homokos talajra emlékeztet.

 

 

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

Legmélyebb pontján egyébként megközelíti a két méteres mélységet, tehát egyáltalán nem jelent veszélyt a fürdőzőkre. A fürdőző egész évben látogatható, a nap minden szakában láthatunk itt fürdőzőket, még este is. Ha pedig egy kis romantikára vágytok, akkor látogassátok meg Saturnia falucskát is, amely talán Itália egyik legrégebbi városa, egy legenda szerint Szaturnusz, az Ég és a Föld fia alapította. Msot pedig mutatok egy kedvcsináló videót is!

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
369 182
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 057 208
Közösség
hirdetes

Szótár

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Magyar Tudományos Akadémia

Magyar Tudományos Akadémia: A Magyar Tudományos Akadémia magyarországi tudományos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás