notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

hirdetes

Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

Sz.F.
Itt a helyünk egész évben! – Mesebeli toszkán gyógyfürdő, csomagolj és indulj!

Toszkán csoda – A Saturnia-hőforrás

Olyan ez a hely, mintha egy mesébe csöppentünk volna, már a gőzölgő vízesés látványa elég ahhoz, hogy beleszeressek! A hőforrás ráadásul ingyenesen igénybe vehető, amolyan szabad termál strandkén üzemel. A Saturnia-hőforrás a Grossetto települést övező hegyek között található, kalandos és kanyargós kis hegyi utak vezetnek hozzá, mindenképpen megéri az autózást! A különleges vízesés Cecínából indulva Saturnia település előtt található, két különálló helyen vehetjük igénybe a hőforrást.

Az egyik a Terme di Saturniához tartozik, ez azonban egy csodálatosan szép, éppen ezért drága wellness szálloda, a másik pedig a Cascate di Gorello, ami a szabadon, lépcsős sziklákon ácsorgó termálvizet jelenti. A hőforráshoz kapcsolódó vízesés szolgáltatja a 37 fokos termálvizet, melyből másodpercenként 800 liternyi mennyiség zúdul alá a teljesen természetesen úton keletkezett sziklákra és kisebb medencékre.

hirdetes

A forrást elhagyva a víz folytatja útját, kissé lelassulva, viszont találhatunk olyan helyet, ahol masszírozó hatását is megtapasztalhatjuk! Kedvezően hatnak a keringési-, és légzőszervi rendszerre az ásványi anyagok és gázok. A Saturna víze bőrmegújító hatású, de meg is lehet kóstolni, mivel az emésztőrendszerre is pozitív hatással van. Megtévesztő lehet a kövek zöldes színe, ugyanis ennek ellenére egyáltalán nem csúszós, a meder alján pedig olyan porózus kövek találhatók, melyeknek állaga inkább a homokos talajra emlékeztet.

hirdetes

Legmélyebb pontján egyébként megközelíti a két méteres mélységet, tehát egyáltalán nem jelent veszélyt a fürdőzőkre. A fürdőző egész évben látogatható, a nap minden szakában láthatunk itt fürdőzőket, még este is. Ha pedig egy kis romantikára vágytok, akkor látogassátok meg Saturnia falucskát is, amely talán Itália egyik legrégebbi városa, egy legenda szerint Szaturnusz, az Ég és a Föld fia alapította. Msot pedig mutatok egy kedvcsináló videót is!

 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
227 922
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 721 494

Szótár

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Semmelweis Ignác

Semmelweis Ignác: Semmelweis Ignác Fülöp magyar orvos, „az anyák megmentője". Jó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás