hirdetes

Lásd más szemszögből Görögországot! - 7 dolog, amit jó ha tudsz mielőtt egy görög szigetre utazol

ZH

Amikor Görögországra gondolunk, mindenkinek az ezerárnyalatú kék tenger, a fehér kavicsos tengerpartok és a kék fehér házak jutnak az eszünk, na meg a csodálatos vendégszeretet, amiben minden turistát részesítenek. Azonban vannak olyan dolgok is, amikről általában senki nem beszél, pedig hasznos lenne tudnunk, mielőtt egy görög szigetre utazunk.

Görög szigetek utazás

Görögország az ezer sziget országa


Görögország méltán híres szigeteit, mint Szantorini, Zakinthosz vagy Korfu, mindenki ismeri azonban az ország nem merül ki csak a híres szigetekben, sokkal több sziget van az országban, mint amennyit csak el tudunk képzelni. Ha számszerűek szeretnénk lenni, akkor azt kéne mondanunk, hogy Görögország mintegy hatezer szigettel rendelkezik. Ezek közül persze a többsége lakatlan, de érdemes más szigeteknek is utána járni, ha inkább elkerülnénk a zsúfolt embertömeget a főszezonban Míkonoszon vagy Szantorinin.

Görögország természeti csodái 


A görög szigetek többet is kínálnak, mint csodás naplementét és kéklő tükörtiszta vizet. Számtalan olyan természeti csodásnak lehetünk szemtanúi, amit máshol nem láthatunk. Szantorinin például a régi vulkáni tevékenységeknek köszönhetően többféle színű homokos tengerparton strandolhatunk, a hagyományos fehér part mellett, van fekete homokos, és vörös homokos part is. Görögország pedig számtalan barlangnak ad otthont, Zakinthoszon ott vannak a Blue Caves nevű hihetetlen kék vízű barlangok, de Krétán több mint háromszáz barlangot csodálhatunk meg.

hirdetes

hirdetes


Kardia egy csodás szív alakú sziget, ami nem olyan zsúfolt, de éppen ezért érdemes lenne meglátogatnunk, és nem csak Zakinthoszon láthatunk partra vetett hajóroncsot, Amorgosz szigetén is hasonló látványban lehet részünk. Thászosz a görög szigetek közül a legzöldebb, ahol a természet sziklákból épített ki egy medencét, amelyben gyönyörű türkizkék vízben lubickolhatunk. A természet pedig gyógyító erőt is szolgál nekünk Szamothraki szigetén, hiszen forrásai a helyiek szerint gyógyító erőkkel bírnak.


Lapozz a következő oldalra, ha tudni szeretnéd, hogy milyen hasznos tudnivalókat kellene még tudnod, mivel Görögországba szervezel utazást! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Már előbb is létrejött... Tovább

Románia

Románia Magyarország délkeleti szomszédja. Ott található Erdély, mely a magyarság határon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!