hirdetes

Lásd más szemszögből Görögországot! - 7 dolog, amit jó ha tudsz mielőtt egy görög szigetre utazol

ZH
Görög szigetek utazás

A görögök nem sietnek sehova


Nyugat-Európában hajlamosak vagyunk az időt túl komolyan venni, míg a mediterrán országokban sokkal lazábban kezelik az idő fogalmát, és soha nem sietnek sehova. Jó ha tudod, hogy bármerre vagy Görögországban, a tömegközlekedési eszközök sosem lesznek pontosak, és persze mindenhol zsúfoltságra kell számítanod. A görög taxisok és repülőtéri dolgozók gyakran sztrájkolnak, így ha egy ilyen helyzetbe botlasz, akkor próbáld meg megőrizni a nyugalmad és csak sodródj az árral. Görögországban nincs értelme sietned sehova, vedd át a helyiek életstílusát, lassan járj tovább élsz címszóval.

Az örök életű sziget


Az előző bekezdésből már gondolhatjuk is, hogy a görögök tovább élnek az európai átlagnál, talán nem örökké, de tovább, mint bárhol máshol. Létezik egy görög sziget, Ikaria, amit a világ egyik „kék zónájának” tartanak, ugyanis ezek olyan területek, ahol a lakosok átlagosan gyakran megélik a három szemjegyű életkort is. A helyiek úgy gondolják ez a napi rutinjuknak köszönhető, amit a lenyugodott életvitelnek társítanak. Reggeli kényelmes kávézás, rendszeres testmozgás, a helyi kiváló borok gyakori fogyasztása és a szigeten fellelhető természetes gyógynövények felhasználása betegség esetén az ami mind hozzájárul a hosszú élet titkához. A természeti csodák egészségre gyakorolt hatását sem felejthetjük el, például a forrásokban való fürdés, állítólag sokat segíthet.

hirdetes

Az integetés egy sértés


Jó ha tudod, hogy jobb ha nem integetsz a görögöknek, ugyanis még sértésnek fogják venni. Számukra a teljes tenyeres integetés inkább elutasítást jelent, mint üdvözlést. Még neve is van, ugyanis egy ősi átokból ered a szájhagyományok szerint és Mounztának hívják.

Mindig számíts a tömegre!


Görögország igazán népszerű, így ne csak a főszezonban számíts tömegre és zsúfoltságra! Évente kétszer annyi turista érkezik az országba, mint amennyi lakossal rendelkezik. A világ azon kevés helyei közé tartozik, ahol a turisták mindig többen vannak, mint a helyiek. Ez a tény nem csupán a szigetekre korlátozódik, sok esetben a lakosság csak néhány száz főt jelent, nincsenek elnépesedve, így a szigetek főszezonban a turistákkal akár több ezer főre duzzadhatnak összlétszámban.

hirdetes

Ne felejtsd el az egész éjszakás táncokat


A tánccipődet semmiképp se hagyd otthon, ha azt szeretnéd, hogy egy igazi autentikus nyaralásban legyen részed, ugyanis a görög imádnak mulatni és mulattatni. Számukra sosem probléma, ha egy teljes éjszakát kell áttáncolni, ugyanis több mint tízezer féle hagyományos görög tánc létezik, és általában minden szigetnek és falunak meg van a sajátja.


Egy táncos estén ügyelj rá, hogy akkor táncolj a helyiekkel, ha meghívtak, hiszen sok táncnak vannak szigorú hagyományai és lehet, hogy a rend szerint számít a kor és a státusz a egyes táncpartner választásában. Ha ezt nem tartjuk be akkor akár az egész mulatságot elronthatjuk, így ezt mindenképp tartsuk szemelőtt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vörösmarty tér

Vörösmarty tér: A budapesti Vörösmarty tér az V. kerületben, a Váci utca, a Deák Ferenc... Tovább

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!