hirdetes

Hasznos tudnivalók a tetoválásról, minden, amit a tetoválásról tudni kell

P.B.

Napjainkban már rengeteg ember visel legalább egy tetoválást. Egyfajta divattá vált, és egyre népszerűbb nem csak a fiatal, de az idősebb korosztály körében is. 
 

Pár tudnivaló a tetoválásról

Tetoválás menete

Az első és legfontosabb dolog, ha tetoválást szeretnénk csináltatni az az, hogy meggyőződjünk a tetováló stúdió tisztaságáról, illetve arról, hogy steril eszközökkel dolgozik-e a szakember, hiszen a tetoválás egyfajta nyílt seb, amely könnyedén elfertőződhet és ki szeretne különböző betegségekben szenvedni?

Mielőtt varratunk, át kell gondolnunk pár dolgot, hogy tudjunk mérlegelni. Tetoválás után egy évig nem lehetséges vért adni, az alkohol fogyasztása is kerülendő előtte és utána is, mivel annak hatására a bőr dehidratálttá válik és heges maradhat a terület. Vannak emberek, akik allergiásak a tintára, amely következtében a bőr megduzzad, ég és begyullad. A tetoválás előtt és közben érdemes kerülni a gyógyszerszedést is, mivel nem tudni milyen mellékhatások léphetnek fel, vagy mindenki konzultáljon az orvosával, mielőtt tetováltatni szándékozik. A hosszú órákon át készülő és nagy felületű tetoválást követően gyakran előfordulhat sebláz, amely egy nap után elmúlik.

hirdetes

A bőrfelületet szőrteleníteni kell egyszer használatos borotvával és utána átmosni fertőtlenítő folyadékkal. A művész átrajzolja a stencilt, majd felviszi az indigóolajjal bekent felületre és hagyja száradni 5-10 percig. A tetoválás a kontúr vonalakkal kezdődik, amit a satírozás követ, melynek során a tetováló körkörös mozdulatokkal satírozza a bőrt, itt már a tónusokkal is variálni kell. Színezés során a kontúrvonalak közötti területet kell kitölteni színekkel, az utolsó lépés pedig a minta árnyékolása.

hirdetes

Eltávolítás

Sok esetben a művészeket olyan munkákkal keresik meg, hogy az előző tetoválást takarják el valami újjal. Ilyenkor az új mintának nagyobbnak és sötétebb tónusúnak kell lennie a réginél, valamint fekete, szürke és kék színekkel érdemes dolgozni.

A technológiai fejlődéseknek köszönhetően mára eljutottunk oda, hogy létezik lézeres tetoválás eltávolítás. Ebben az esetben a lézer lebontja a bőrbe juttatott tintát és tetoválástól függ, hogy hány alkalommal szükséges megismételni a kezelést. Általában 8-10 ,de ez változhat a tetoválás korától és a tinta minőségétől függően. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Király fürdő

Király fürdő: Budapest egyik kedvelt fürdőjéről van szó esetében.A Király gyógyfürdő... Tovább

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek