hirdetes

Hasznos tudnivalók a tetoválásról, minden, amit a tetoválásról tudni kell

P.B.
Pár tudnivaló a tetoválásról

Stílusok

Watercolor – Ezek a tetoválások olyan hatást keltenek mintha ecsettel és vízfestékkel kerültek volna fel a bőrre, leggyakrabban a színes változatát kedvelik.

Oriental – A japán stílust sokan kedvelik, ezekkel inkább egy eseményt vagy történetet mintáznak.

Old school – Amerikából indult irányzat, az egyszerűség jellemzi, leginkább 2 dimenziós rajzokból áll, mint például szív, rózsa, vasmacska.

New school – A művész itt élheti ki legjobban a kreativitását, élénk színekkel és erős vonalakkal dolgozhat, sokszor rajzfilm figurákat ábrázolnak.

Maori – Eleinte törzsi tagok tetoválásai voltak, ám napjainkra már nagyon elterjedt minta. Régen a rangot, viselője személyiségét ábrázolta. Követi a test és az izomzat vonalait.

Realisztikus – Ez a stílus a legéletszerűbb, a tetoválók már versenyt űznek abból, hogy minél valósághűbb munkákat készítsenek. Abszolút előnyt élveznek a portrék legyen szó emberről vagy állatról, az árnyékokkal és az arckifejezésekkel igazán ütős lehet egy-egy munka. Nem zárkóznak el a tárgyak megjelenítésétől sem.

hirdetes

Blackwork – Ahogy a nevéből is gondoljuk, a fekete szín dominál a minták során. Ebben az esetben is megjeleníthet a művész történeteket, de itt nem játszanak az árnyékokkal, csak a kitöltött fekete alakzatokkal.

Dotwork – Ez a fajta tetoválás csak pontokból áll amelyek általában fekete színűek. Messziről megtévesztő lehet, mivel úgy készítik el, hogy csak közelről vehetjük észre a tetoválás készítésének módját.

Sminktetoválás – Manapság már elterjedt a hölgyek körében annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen sminkelni, illetve hogy esztétikailag szebb látványt érjünk el. A szemöldöktetoválás esetén elmondható, hogy bizonyos betegségek, melyek következtében a szemöldökszőrzet kihullik, sok nő választja ezt az alternatívát. A szemöldök mellett a másik leggyakoribb a száj vonalainak tetoválása. A sminktetoválás előnye, hogy sportoláskor és a strandon nem kell félni a smink elmosódásától. Általában öt évente kell újra csináltatni. 

hirdetes

A tetoválások mintáit és jelentéseit alaposan gondolja át mindenki, hiszen egész életünk során viseljük annak nyomait. Nem minden esetben éri meg a legolcsóbb szalonba járni, ha már a testünk díszeit készítik el, akkor legyen az igényes, profi munka. Sokan megvetően tekintenek a tetovált emberekre, olyan indokokkal, hogy idős korban hogy fog kinézni, hogy talál munkát stb. Azonban napjainkban már rengeteg ember rendelkezik tetoválásokkal, és minden területen találhatunk sikeres, megbecsült tetovált alkalmazottat és vezetőt egyaránt. 

Képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták: Az alábbi ősi magyar kutyafajták számítanak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek