hirdetes

WHO: nem lélegezhetünk fel, máris új koronavírus gócpont alakult ki

VN

Miközben több európai országban is, többek között Magyarországon is, hosszú, nehéz, többnyire a négy fal között hónapok után megkezdték a koronavírus járvány miatt hozott korlátozások feloldását, új koronavírus gócpont alakult ki a WHO szerint, méghozzá Dél-Amerikában. Saját bőrünkön tapasztalhattuk meg hogy néhány nap leforgása alatt milyen rohamosan tud berobbanni a vírus, ezért nem lehelten, hogy valóban Dél-Amerika lenne az új áldozat.

Dél-Amerika lett a koronavírus legújabb gócpontja

Dél-Amerika a koronavírus új gócpontja

Nyitott Kína, jött Olaszországgal együtt egész Európa, majd az Amerikai Egyesült Államok, és ha a WHO nem téved a következő áldozat Dél-Amerika. "Dél-Amerika lett a járvány új gócpontja. Tanúi vagyunk, ahogy a dél-amerikai országokban emelkedik a megbetegedések száma. Ezen országok közül több is ad okot aggodalomra okot, de ebben a szakaszban a legérintett Brazília” - jelentette ki a WHO vészhelyzeti igazgatója, Michael Ryan pénteken egy genfi sajtótájékoztatón. És valóban félelemre ad okot, hogy a koronavírus térképet megnyitva az látható, hogy Brazília már a második helyen áll a fertőzöttek listáján, már csupán az Amerikai Egyesült Álmokban van több fertőzött, mint itt, mondjuk jóval több, de ez mindig így kezdődik. Jelenleg csak Brazíliában 363 211 regisztrált koronavírusos fertőzött van. Az USA-ban a fertőzöttek száma 1 643 499, itt 97 722-en hunytak el koronavírusban, Brazíliában 22 666-en. A harmadik helyen jelenleg Oroszország áll, amit Brazília éppen a hétvégén előzött meg, itt 353 427 regisztrált fertőzött van.

hirdetes

Brazíliában 3,6 millió fertőzött van a kutatók szerint. 

Továbbá az is aggodalomra ad okot, hogy helyi kutatók szerint a hivatalos adatok jóval alatta maradnak a tényleges számoknak. A brazil szakemberek szerint a tényleges adatok 10-15-ször magasabbak, ami azt jelenti, hogy feltehetőleg az országban több mint 3,6 millió fertőzött van. A koronavírus járvány eddigi alakulása alapján ez a jóslat egyáltalán nem megdöbbentő, hiszen a legtöbb országban hasonlóképpen alakultak a dolgok. A koronavrírus hosszú lappangási ideje miatt ugyanis sok időbe telik azonosítani a betegeket, illetve nehezítik a problémát a tünetmentes hordozók is, valamint az, hogy a vírus mutációi miatt merőben más tünetet produkálhatnak egyes betegek. Kínai orvosok például arról számoltak be, hogy az újonnan koronavírussal megfertőződött személyek, merőben eltérő tünetegyütteseket produkálnak, mint a régebben, a járvány korábbi szakaszában koronavírussal kezelt személyek, hogy mik ezek az új tünetek, arról itt írtunk részletesebben!

hirdetes

Nemcsak Dél-Amerikában vannak problémák

A WHO vészhelyzeti igazgatója beszédében arra is kitért, hogy nemcsak Dél-Amerikában okoz súlyos problémákat a vírus jelenleg, hanem sajnos Afrikában is, 9 afrikai országban 50 százalékkal nőtt a megbetegedések száma. A koronavírus afrikai elterjedése pedig nagyon nagy problémát jelent, hiszen itt jóval fejletlenebb az egészségügy, mint a Föld többi kontinensén, Afrikában nem elegendő az intenzív ellátás, az orvosi oxigén, illetve a lélegeztetőgép sem. Az helyi adatok szerint Afrikában fertőzöttek száma meghaladta a 100 ezret és több mint 3100 ember halt bele a koronavírusba, vagy annak szövődményébe. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Sminktippek

Szeretnél mindig tökéletesen kinézni, de nem erősséged a sminkelés? Hasznos tanácsokat... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!