hirdetes

Súlyos mellékhatásra derült fény a Pfizerrel oltottak számára!

ZH

Néhány héttel ezelőtt az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közölte, hogy egy lehetséges biztonsági problémát tártak fel a CDC oltóanyag-adatbázisában. Különös mellékhatást tapasztalhatnak a Pfizerrel oltottak!

pfizer

Új mellékhatását tapasztalhatjuk magunkon a Pfizer-oltóanyagának


A 65 éves és idősebb embereknél figyelt meg az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) egy súlyos mellékhatást a CDC oltóanyag-adatbázisában. A jelentések szerint a Pfizer gyógyszergyártó és német partnere, a BioNTech frissített COVID-19 oltását megkapott, 65 éves és idősebb embereknél valószínűbb volt az iszkémiás sztrók kialakulása. Hangsúlyozták, hogy a kapcsolat a stroke és a Pfizer emlékeztető oltása között sokkal gyengébb, mint ahogy azt már korábban jelezték, ráadásul a stroke számok csökkentek is az elmúlt hetekben, de még nem kizárható.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy a bejelentett eseteknél az egyedek az influenza elleni védőoltást is felvették, amely szintén a kiváltója lehetett.

hirdetes

Az eset a szakértők szerint további vizsgálatokat is igényelnek, de az ismert előnyökkel szemben, ez még mindig nem ellenezné az eddigi gyakorlatot.

hirdetes

Hullanak a magyarok a védőoltástól?

Az elmúlt hónapokban többször is olvashattunk olyan híreket a médiában, hogy a Covid-védőoltások miatt egyre több ember hal meg Magyarországon. Több ismert ember halála kapcsán is a védőoltással kapcsolták össze a halálesetet, az ilyesfajta kommentek pedig a tél folyamán csakúgy záporoztak. Az igazság az, hogy jóval kevesebben haltak meg az évvégén, mint év elején, amikor kisebb volt az átoltottsági arány 2022-ben.

Halálozási számokban 2020-ban és 2021-ben értük el a csúcsot, tavaly ilyen szintekről egyáltalán nem beszélhettünk. Tehát elmondhatjuk, hogy a járvány végével a halálozások száma visszaesett a Covid előtti időszakra, így megnyugtatnánk mindenkit, hogy a Covid-19 elleni védőoltások semmiképp nem okoznak tömeges haláleseteket, de még szórványosan sem helytálló ez a kijelentés. Az amerikai CDC és az FDA tehát igazolta, hogy egyes stroke-ban szenvedők megkapták a Covid-19 elleni Pfizer-BioNTech frissítő oltását, de párhuzamot nem lehet a kettő között vonni, ugyanis az influenza elleni oltást is megkapták. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza: Gárdonyi Géza magyar író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a... Tovább

Krémes

Krémes: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A krémes közkedvelt sütemény.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek