hirdetes

Újabb koronavírus tüneteket fedeztek fel

VN

Már lassan egy teljes éve velünk van a koronavírus, lassan egy teljes éve forgatta fel fenekestől az életünket, és okozott megannyi megbetegedést, követelt sok-sok emberéletet, de még mindig tud meglepetést okozni, és ez most sem történt máshogyan. Újabb koronavírusra utaló tüneteket fedeztek fel. 

Új koronavírusra utaló tünet

Több koronavírusra utaló tünetet is találtak

Egy éve minden csak a koronavírus körül forog, szinte mindenki ezzel foglalkozik, és persze megtesz minden tőle telhetőt, annak érdekében, hogy valahogyan csökkentse a járvány hatásait. A kutatók már egy éve keresik, kutatják a választ a nagy kérdésekre, ki ezen, ki azon a területen. Vannak, akik az okokat kutatják, vannak, akik a megoldást, de közös a céljuk: megoldani a problémát, annak a vírus minél mélyrehatóbb tanulmányozása segítségével. A vírus gyakori, és nem olyan gyakori tüneteivel kapcsolatos ismereteket is próbálják bővíteni, és sikerült is nekik, ugyanis új koronavírusra utaló tüneteket találtak nem régiben. Egy vizsgálat szerint az étvágytalanság, az izomfájdalom, a hidegrázás, illetve az erősebb fejfájás a Covid-fertőzöttség jelei lehetnek. A tanulmány az Imperial College London REACT-ban jelent meg erről. A kutatók több mint egy millió embert tanulmányoztak a vizsgálat alatt, mai még tavaly nyáron elindult, és teljesen ez idáig tartott.

hirdetes

A koronavírus tipikus tünetei

A vizsgálatok, és az új felfedezések ellenére is, ugyanazok a tipikus koronavírus tünetek, mint eddig, és ezt a tanulmányban is megfogalmazták: „A felfedezés mindazonáltal nem befolyásolja a korábbi vizsgálatok eredményét, melyek szerint a Covid-fertőzöttség tipikus jelei továbbra is a láz, a tartós köhögés, a szaglás, illetve az ízlelés képességének elvesztése.” Tovább, kevésbé gyakori, de jellemző tünetek még a fájdalom, torokfájás, hasmenés, kötőhártya-gyulladás, bőrkiütés, vagy elszíneződés az ujjakon/lábujjakon, fáradékonyság, súlyos tünetként jelentkezhet légzési nehézség, illetve légszomj, nyomás vagy fájdalom a mellkasi régióban, a beszédképesség elvesztése, illetve mozgásképtelenség. Valamint korábban arról is beszámoltunk, hogy nemrégiben egy másik tipikus jelet is találtak, amire szintén érdemes odafigyelni.

hirdetes

Mit csinálsz, ha tüntet észlelsz?

Amennyiben bármilyen koronavírusra utaló tünetet észlelsz, nagyon fontos, hogy ne menj közösségbe, minden találkozást kerülj el, és vedd fel a kapcsoltot telefonon háziorvosoddal, aki meg fogja tenni a további lépéseket! Előfordulhat, hogy nem koronavírussal fertőződtél meg, de másmilyen vírust sem kell továbbadni, ezért mindenképpen maradj otthon, még akkor is, ha úgy érzed, csak enyhe tüneteid vannak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Anjou ház

Anjou ház: Az Anjou-ház mindig a Franciaország északnyugati részén elterülő Anjou... Tovább

Széchenyi fürdő

Széchenyi fürdő: A Széchenyi gyógyfürdő, Budapest és egyben Európa legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!