hirdetes

Milyen újdonságok vannak a sportban?

Oláh Tamás

A mai cikkben az aktuális sport hírek kerülnek előtérbe. Például a Barcelona válságos helyzete és lépései, valamint az elmaradó Kajak-Kenu VB és megtudhatjuk azt is, milyen kihívást tervez „Kokó” 50. születésnapja alkalmából.
 

A Barcelona stadion

A Barcelona kirúgta aktuális edzőjét

Az FC Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy ettől a mai naptól kezdve nem Quique Setien a csapat vezetőedzője. Az elkövetkezendő napokban hivatalosan is megtudhatjuk, hogy ki lesz a csapat új vezető edzője.

A Barcelona katasztrofális éve után számíthattunk rá, hogy a vezetőség meneszti Quique Setient, aki egyszerűen nem volt képes a kezében tartani a csapatot, és közben a teljesítmény is hiányzott. Sokan az sem értették, hogy esett a választás a 61 esztendős szakemberre.

Quique Setien egy ideig biztosan nem tervez edzői tevékenységgel foglalkozni. A Bajnokok Ligájából való kiesés, a sokkoló 8-2-es vereség volt az az esemény amely feltette a pontot az „I” -re . Az volt az a bizonyos határ, amikor az csapat elnökénél is elszakadt a cérna, aki alatt szintén nem áll stabil lábakon a szék.

hirdetes

A kirúgott Setien január 13. óta volt a Barcelona edzője. A 7 hónap alatt 25 mérkőzésen vezette a csapatot. Ebből 19 volt a bajnoki meccs, és 3 Bajnokok Ligája, valamint 3 a Copa del Rey esemény keretein belül.

A Barcelona új edzője

hirdetes

A Barcelona azt is megerősítette, hogy valóban nagy átszervezések lesznek, így nem kizárt, hogy Lionel Messi, és több más football csillag is elhagyja a csapatot. A csapatvezetői posztját majdnem biztosan Ronald Koeman fogja átvenni.

A holland sztáredző 1989 és 1995 között volt a csapat játékosa, míg 1998 és 2000 között asszisztensként dolgozott a világhíres klubnál. A háttérben már csak az edző érkezésének részletei kérdésesek. A bejelentés előtt Koemannak szerződést kell bontania a holland szövetséggel, mivel a jelenlegi szerződése érvényes hazája válogatottjának irányítására.

A Barcelonának rettentően nehéz dolga van, hiszen az átrendeződések sem garantálna számukra biztos sikert. Rengeteg munka és stratégiai tervezés áll előttük, mire a csapat majd visszanyeri régi pompáját. Amit tehetünk, hogy megtörhetetlenül drukkolunk nekik és sok sikert kívánunk a következő megmérettetéseikhez.


Elmarad a Kajak-Kenu Világbajnokság idén


A koronavírus-járvány miatt elmarad a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokság, amely október 15-18. között lett volna megtartva a romániai Bascovban (Pitesti).
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aquincum

Aquincum: egy római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest területén. A... Tovább

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Sport