hirdetes

Milyen újdonságok vannak a sportban?

Oláh Tamás
A Barcelona stadion

Az európai szövetség (ECA) hétfőn, két hónappal a verseny eltervezett rajtja előtt jelentette be a honlapján, hogy a világjárvány helyzete és az utazási korlátozások okán törli az idei világbajnokságot, amelynek kereteiben a para kajak-kenu Eb-t is meg szerették volna rendezni.

Nagy dobásra készül „Kokó” 50. születésnapja alkalmából

Kovács István, akik sokak számára „Kokóként” ismert, egy igen komoly kihívást tűzött ki magának az 50. születésnapja alkalmából.

Kerek születésnapot ünnepelt Kovács „Kokó” István, aki 50 évesen is napi szinten sportol, falakat állít maga előtt, amiket feltett célja lebontani. A hatszoros Ironman most épp a Duna-átúszásra készül: augusztus 29-én, a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül több tucat profi sportolóval vág neki a Duna vízének. Habár a 460 méteres táv nem tűnik túl hosszúnak, a nyílt vízi úszás a Dunában rendkívül komoly előzetes munkát és felkészülést igényel.

hirdetes

Kovács „Kokó” István gyakorlott BUG-ozó, az elmúlt években többször is megmutatta mire képes az utcalimpián, és idén sem fog csalódást okozni nekünk: olimpiai, világ-és Európa-bajnok ökölvívónk ismét a Duna-átúszásra vállalkozik. „Gyerek voltam, amikor Ráckevénél először tapasztaltam meg a Duna elképesztő sebességét, erejét. 

Emlékszem, már akkor lenyűgözött ez a fajta úszás, már akkor éreztem azt a tiszteletet, amit a folyó megkövetelt magának. Hogy milyen benne úszni?”
„Elsősorban önfeledt élmény, és ezt mindenkinek át kellene élnie, aki képes a megfelelő technikára és egy nagy adag figyelemre. Ne akarjuk legyőzni a Dunát, inkább használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket az úszásunkhoz” – javasolta Kokó.

hirdetes

A Budapest Urban Games és a Főváros közös célja, hogy bemutassa: a városban is könnyedén lehet olyan helyeket találni, ahol űzhetjük kedvenc sportágainkat. Idén is több területet ölel fel majd az esemény: a Duna-átúszás mellett a futásnak és a jógának a Citadella lesz a székhelye, és jön újra a street workout a Műegyetem előtti területen.
Reménykedjünk benne, hogy a Barcelonának sikerül kimászni ebből a gödörből és a megfelelő stratégiával a csapat újra arra a szintre fog kerülni, amit pár évvel ezelőtt könnyedén tudott hozni és nem jelentett számára akadályt. Valamint kívánjunk híres magyar ex-boxolónknak sok sikert azokhoz a kihívásokhoz amiket felállít magának és még sok ilyen aktív esztendőt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béke-barlang

Béke-barlang:  1952-ben tárták fel hazánk harmadik leghosszabb barlangját, amely 7193... Tovább

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Sport