hirdetes

Elindult az új évad a színházakban!

SFV
Elindult az új évad!

Mamma Mia!


A musical eredeti produkcióját először Londonban vitte színre Judy Craymer, Richard East és Björn Ulvaeus, a Madách színház 2014. szeptemberében mutatta be először Bárány Ferenc és Puller István fordításában. A mozivászonról valószínűleg többek számára ismerős a görög sziget idilli világa, ahol Donna Sheridan és lánya, Sophie élik mindennapjaikat. A lány azonban elvágyódik az álomvilágból és párja, Sky oldalán tervezi leélni életét. Az ő házasságkötésük mikéntje válik majd a történet bonyodalmává, melynek mi is szemtanúi lehetünk, ha részt veszünk az előadáson. A színpadon láthatjuk feltűnni többek között Muri Enikőt, Koós Rékát és Stohl Andrást is. A darab legközelebbi időpontban november 17-én 19 órai kezdettel tekinthető meg a Madách Színház Nagyszínpadán.

hirdetes


Jézus Krisztus szupersztár


A zenés színház forradalmi darabja a Jézus Krisztus szupersztár című rockopera, melyet eredetileg Andrew Lloyd Webber-nek és Tim Rice-nak köszönhet a közönség. A színdarabot elsőként 2010. szeptemberében mutatta be a Madách, Miklós Tibor fordításában. A főszerepben Jézus Krisztusként láthatjuk Feke Pált, Sasvári Sándort és Tóth Attilát, valamint egyenrangú társaként Júdást alakítja Sebán Attila és Száraz Tamás. A színdarabban egy hétbe tömörülve láthatunk minden emberfeletti történést Jézus és hívei Jeruzsálembe való bevonulásától kezdve egészen a keresztre feszítésig. A rockopera legközelebb október 9-én tekinthető meg a Nagyszínpadon.


Bónusz: 


A nyomorultak


Victor Hugo méltán híres regényének zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amely mára szintén hatalmas utat járt be és rendkívüli sikereknek örvend világszerte. A Grammy-díjas musical lélekrengetően mutatja be a 19. századi Franciaország hánytatott sorsú, álmaiktól megfosztott karaktereit. Bár a hősökben sok a keserűség és a reménytelen várakozás, mégis mindőjükben ott él a remény a szellem és a lélek felemelkedése iránt. A szereplőket többek között olyan színészek adják, mint Solti Ádám, Feke Pál és Kecskés Tímea. 

hirdetes
A musicalre egyelőre nem vásárolhatók jegyek a színház oldalán, azonban bármikor is kerül újra előadásra, mindenképp érdemes legalább egyszer megtekinteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje: Kitüntetésfajta, melyet az Állam ítél oda, az... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!