Újraindul az élet – Nyitnak az éttermek, a kávézók és a strandok is!

Újraindul az élet – Nyitnak az éttermek, a kávézók és a strandok is!

B. Á.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szerda este tájékoztatta a lakosságot – Mostani cikkünkben elmondjuk nektek a részleteket, tartsatok velünk! 

Újraindul az élet – Nyitnak az éttermek, a kávézók és a strandok is!

Új szakaszba lépett a védekezés

Orbán Viktor miniszterelnök videó-bejelentkezésében elmondta, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép – a kormány folyamatosan konzultál járványügyi szakemberekkel, kéthetente pedig mindig felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat. Szerdán a koronavírus miatti veszélyhelyzet 49. napján voltunk, a kormányülés után a miniszterelnök arról tájékoztatott, hogy a védekezés első szakasza lezárult, így új szakasz vette kezdetét. 

Újraindítjuk Magyarországot

Az új védekezési szakaszban megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de ezt fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell tenni. Az idősek és a legfertőzöttebb területeken élő magyarok feszes védelmét továbbra is kötelezően fent kell tartani. Orbán Viktor hozzátette, hogy a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken vannak a legfertőzöttebb területek – éppen ezért Budapesten és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások. 

A vidéken életbe lépő új szabályok

A védekezés új szakasza május 3-án veszi kezdetét, nézzük, a vidéken életbe lépő szabályokat – a kijárási korlátozás felváltják az új védelmi intézkedések. Ezek értelmében az üzletek időkorlátozás nélkül tarthatnak nyitva, megnyílhatnak az éttermek, kávézók kerthelyiségei, teraszai és látogathatókká válnak a szabadtéri strandok.

VISZONT! Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a másfél méteres távolság betartása és az maszk viselése vagy az arc eltakarása. A további lépéseket, valamint a részletszabályt csütörtökön ismertetik. Kéthetente kerülnek felülvizsgálásra a hatályban lévő védelmi szabályok, a kormány pedig folyamatosan konzultál járványügyi szakemberekkel. Orbán Viktor üzenetében még hozzátette, hogy május 1-től, péntektől a virágüzletek is korlátozás nélkül lehetnek nyitva, ugyanis anyák napjára készülünk.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi kacsa

Magyar parlagi kacsa: A 20. század elején a magyar parlagi kacsát már ősi magyar fajtaként... Tovább

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek