hirdetes

Újraindul az élet – Nyitnak az éttermek, a kávézók és a strandok is!

B. Á.
Újraindul az élet – Nyitnak az éttermek, a kávézók és a strandok is!

A COVID–19-világjárvány a SARS-CoV-2 vírus által a COVID–19 elnevezésű betegséget okozó pandémia. A járvány első hivatalos kínai neve új típusú koronavírus járvány-incidens (kínaiul: 新型冠状病毒肺炎事件, pinjin: xīnxíng guānzhuàng bìngdú fèiyán shìjiàn, magyaros: hszinhszing kuancsuang pingtu fejjen sicsien) volt. Az első eseteket 2019 decemberében fedezték fel a kínai Vuhan városában. A járványt 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította. 

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében, amelynek a koronavirus.gov.hu című honlapján hiteles és naprakész információkat talál az érdeklődő a hatósági intézkedésekről. 

hirdetes
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), 2020. január 24-én kiadott közleményében az jelent meg, hogy fokozottan figyelemmel kísérik az új koronavírus-járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket. A Kormány által felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs 2020. január 31-én döntött az akciótervéről.

hirdetes

Március 4-én bejelentették, hogy a elindult a hivatalos koronavirus.gov.hu weboldal, ahol hiteles és naprakész információkat kaphat a magyar közvélemény az operatív törzstől. Az operatív törzs hivatalos weboldalán ezt követően megjelent, hogy az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon 2 személy, karanténban új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma 17 személy.

Egyidejűleg Orbán Viktor Facebook oldalán a miniszterelnök is bejelentette a járványügyi változás tényét. Március 11-én Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a Kormány döntött az országos veszélyhelyzet bevezetéséről. Az első magyar beteg, aki meghalt a betegségben március 15-én egy 75 éves férfi volt. Március 28-ától kijárási korlátozásokat vezettek be. (Forrás: Wikipédia)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Diósgyőri vár

Diósgyőri vár: A diósgyőri vár egy középkori vár a történelmi Diósgyőr városában... Tovább

Május

Május: az év ötödik hónapja, a szerelem időszaka. A tél elmúltával és a jó idő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!