hirdetes

Különleges karácsonyi ötletek: élő adventi kalendáriummá alakult egész Újszilvás

VN

Különleges ez az év, és különleges a karácsony is. Azt hiszem 2020-at még egy darabig emlegetni fogjuk, bár a legszívesebben elfelejtenénk. A koronavírus a karácsonyi programoknak is keresztbe tett, de azért akadnak leleményes ötletek, amelyekkel feledhetetlenné lehet tenni az idei rendhagyó karácsonyt is, egy ilyen az újszilvásiak megközelítése is.

Újszászi különleges adventi kalendárium

Adventi kalendáriummá alakult egész Újszilvás

Az adventi kalendáriumokat azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom. (Egyébként itt van egy jó alternatívája, amit még lehet, hogy te sem ismersz: fordított adventi kalendárium, amit neked is ki kell próbálnod idén, és nem, nem vagy még vele elkésve, ha megnézed hogyan működik, meg is érted miért nem!)  Az egész adventi kalendárium dolog, az adventi ünnepvárással függ össze. Egészen december első napjától karácsonyig minden nap apró meglepetésekkel hozza közelebb az ünnepeket, és ezzel teszi szebbé az ünnepvárás napjait. A klasszikus mindenki által ismert adventi naptár egy doboz, kis ablakokkal, mely ablakok finom csokikat rejtenek. De Újszilváson nem ilyen klasszikus adventi naptárat használnak, hanem igazán rendhagyót, gyakorlatilag az egész település egy nagy adventi naptárrá alakult, az ablakok nyitoogatása kicsit rendhagyó módon történik.

hirdetes

Élő adventi kalendárium Újszilváson

Én még csak most találkoztam először ezzel a kezdeményezéssel egy helyi újságban, ezért is gondoltam, hogy a koronavírus miatt elmaradt ünnepi rendezvények pótlására találták ki ezt az ötletet, de kiderült, hogy már több településen is szerveztek ilyen adventi kalendáriumot az elmúlt években, hiszen több ilyen komment is érkezett. Ha te is tudsz ilyen kezdeményezésről, esetleg képed is van, vagy nálatok is indult egy ilyen játék, akkor mindenképpen írd meg, és töltsd fel ide a képet, hogy megoszthassuk az oldalunkon: Kedvenc helyeim a világban!- Facebook csoport. Na de miről is van szó pontosan? Térjünk is rá a lényegre, ami az, hogy egészen Szentestéig Újszilváson minden nap egy-egy család feldíszíti a lakásuk vagy a házuk egyik ablakát és kivilágítja azt, ezzel az egész település egy adventi kalendáriummá válik. A helyiek pedig minden nap felkereshetik és megcsodálhatják, persze csak este 8-ig! Az ablakok pontos helye nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresni, hogy még izgalmasabb legyen.

hirdetes

Összefognak Újszilvás lakói

A kezdeményezésre, nagy örömünkre, 25 család jelentkezett a faluban, ezért december 15-én két ablak fényeiben is gyönyörködhetünk majd. A polgármester szerint: „Ez egy közös játék, ahol mindenki nyer. Az is, aki díszít, az is, aki megtalálja, az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban és sétál egy nagyot a friss levegőn.” Minden nap új ablak nyílik tehát, de aki „kinyitott” egy ablakot, onnantól minden este kivilágítva kell lennie, hogy Szenteste egyszerre világítson mind a 24 ablak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az ősmagyarok viselete

Az ősmagyarok viselete: Őseink ruházatukban az ázsiai ruhadarabokat hordták és azokat... Tovább

Bíró László József

Bíró László József:  Bíró László József, spanyolul Ladislao José Biro magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás