notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a hatalmas gömb közel százszor hatékonyabb egy hagyományos napelemnél!

Minden háztartásban ingyen energiát termel majd ez a gyönyörű „üveggömb”

emszi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Zseniális találmányt mutattak be, amely leváltja majd a napelemeket – ez a hatalmas gömb sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos napenergia-gyűjtők!

Ez a hatalmas gömb közel százszor hatékonyabb egy hagyományos napelemnél!

Egyre több helyen terjednek el a különböző megújuló energiaforrásokat kihasználó eszközök, amelyek tiszta és gazdaságos módon segítenek előállítani az energiát, amely nélkül a modern világ képtelen lenne úgy működni, ahogyan azt megszokhattuk.

 

A napelemeket egyre több helyen láthatjuk, és habár céljuk nemes, nem éppen a legszebb díszei a portának. A Rawlemon nevű cég nem csupán esztétikusabbá, de hatékonyabbá is szeretné tenni a napenergia begyűjtését.

 

 

Andre Broessel német építész állt elő az ötlettel. Az ihletet kislánya üveggolyói adták neki – a szerkezet lényege, hogy a hatalmas akril-polimer lencse egy apró fotovoltaikus (napelemes) felületre vezeti a napfényt, ráadásul a napraforgókhoz hasonlóan képes követni az égitest mozgását is, hogy mindig a lehető legjobb szögben érkezzen rá a közvetlen napfény.

 

 

Ugyan a szerkezet kialakítása valóban esztétikusabb, mint a hagyományos, sötét napelemeké, az emberben azért felmerül a kérdés – mi más előny származik még ebből a dizájnból? A válasz: rengeteg. A technológia nem csupán hatékonyabb és szebb, mint a korábban használt napelemek, hanem az időjárási viszonyokat is sokkal jobban tűri, kialakításának köszönhetően. A részleteket a következő oldalon olvashatjuk!

hirdetes

 

Folytatjuk a következő oldalon!

Ez a hatalmas gömb közel százszor hatékonyabb egy hagyományos napelemnél!

A tervező szerint az áttetsző gömb képes olyan helyeken is begyűjteni és szétszórni a fényt, ahol más eszközök csütörtököt mondanának. Nem csupán több energiát állítanak elő, hanem több helyen is alkalmazhatók, mint a már jól ismert rögzített, lapos változatok. A Rawlemon továbbá azt állítja, hogy mivel a napfényt egy kis felületre irányítja a gömb, ezért összesen csupán a hagyományos panelek területének EGYETLEN százalékára van szükség egyenlő mennyiségű energia előállításához.

 

 

A Rawlemon több eszközt is szeretne fejleszteni ezzel a technológiával, különböző méretekben. A 10 cm-es Beta.ey S telefontöltő csupán egy ezek közül. A töltő a már említett módon gyűjti majd a napenergiát és egy USB 2.0 kompatibilis telefon töltése végezhető el vele. A kisebb változatok üveggömböt használnak majd a nagyobb méretű verzióban alkalmazott akril-polimer helyett.

hirdetes

 

 

 

A legnagyobb eszköz természetesen a 180 CM-es Beta-ray 1.8, amely akár 3,4 kWh-t is képes előállítani naponta. Ez akár egy átlagos laptopot is képes működtetni egy egész héten át. A nagyobb változat továbbá nem csupán nap, hanem hőenergia előállítására is képesek lesznek.

 

 

Egy Microtrack elnevezésű rendszeren is dolgoznak. A Microtrack is ezt a technológiát használja majd, csak éppen az épületek külső burkolatába építve. Az eszközök nappal energiát termelnek majd, éjszaka pedig multimédiás kijelzőként lesznek használhatóak.

 

A következő oldalon egy érdekes videót is láthatunk a technológiáról!

Ez a hatalmas gömb közel százszor hatékonyabb egy hagyományos napelemnél!

Remélhetőleg minél hamarabb elterjed majd ez a módszer. Ki ne szeretne egy hatékony, ingyenes energiaforrást, amely csak az övé, ráadásul egy igen csinos udvari díszként is szolgál?

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
232 017
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 553 401
Közösség
hirdetes

Szótár

Tanyavilág

Tanyavilág: A török hódoltság másfél évszázada alatt a megfogyatkozott magyar lakosság... Tovább

Tapolcai-tavasbarlang

Tapolcai-tavasbarlang: A Dunántúl legnépszerűbb és híresebb barlangjának számít azz... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Külföld