hirdetes

10 vadkemping tipp kezdőknek, amiket neked is feltétlenül tudnod kell

VN
Kezdő vadkemping tippek

5. Vigyél előre elkészített, vagy hidegélelmet főzés helyett

Habár általában a frissen főzött ételek esnek a legjobban, mindenképpen érdemes csomagolni némi hidegélelmet is. Egy hosszú túra után nem biztos, hogy főzőcskézni lesz kedved és energiád, ilyenkor pedig életmentő lehet, ha van valami, amit elég csak kicsomagolni, és már eheted is.

A szabadban főzés persze az egyik legélvezetesebb része az egész vadkempingezésnek, de ha pont akkor szakad rád az ég, amikor megérkezel átmeneti táborhelyedre, akkor nem lesz lehetőséged nyílt láng felett főzőcskézni.

6. Keress egy elhagyatottabb helyet

Egy erdős terület általában ideális választás a vadkempingezésre, szimplán abból kiindulva, hogy sem autókkal, sem más mesterséges zajokkal nem találkozol majd. Mi több, egy erdőben könnyebb olyan félreeső helyet találni, ahol jól elrejtheted táborodat. A városok, vagy más, beépített területek közelében nehezebb kempinghelyet találni.

7. Válassz egy biztonságos, kényelmesebb helyet (vízközelben)

hirdetes

A puha tűleveles talaj sokkal kényelmesebb fekvőhelyet biztosít a vadkempinghez, mint egy sziklás, köves, kemény felület. Na persze, nem ez az egyetlen szempont, hiszen az is fontos, hogy ne egy mélyen fekvő helyen verj sátrat, ami egy esőzés során eláradhat. Figyelj továbbá arra is, hogy ne legyenek a közvetlen közelben korhadó, elhalt fák, amiknek az ágait a szél leszakíthatja, és rázuhanhatnak a sátradra.

Erősen ajánlott olyan helyet választani, aminek a közelében van valamilyen vízforrás. Ez egyrészt korlátlan mennyiségű vizet biztosít majd számodra, másrészt könnyebb lesz tisztán tartanod magadat és a felszerelésedet is (pl. a tányérokat, evőeszközöket, stb.)

hirdetes

8. Várj estig a sátor felállításával

Ha attól tartasz, hogy elzavarnának a választott kempinghelyről, akkor várj egészen estig, mielőtt felállítanád a sátradat. Persze, ha egy igazán elhagyatott, ritkán járt területen jársz, akkor ez kevésbé szempont, de jó szokás.

Érdemes továbbá már hajnalban szedelőzködni és útra kelni, egyrészt hogy ne zavard a helyieket, másrészt pedig, hogy ne hozz rossz hírnevet a vadkemping közösségre.

9. Szerezz egy jó fejlámpát

Ha bármit szeretnél csinálni az este, vagy éjszaka során (legyen az főzés, vagy akár a sátor felállítása), szükséged lesz egy jó fejlámpára. Apróságnak tűnik ugyan, de amikor egy koromsötét erdő közepén próbálsz sátrat felállítani, vagy nem megbotlani az aljnövényzetben, egy fejlámpa életmentő lehet.

10. Használj vízálló táskákat műanyagok helyett

Ha csak teheted, ne műanyag táskákat használj – a vízálló táskák sokkal ideálisabbak a vadkempinghez. Fontos, hogy felszerelésedet megvédd az időjárás viszontagságaitól.
Akár több vízálló táskát is használhatsz, például egyet a ruháidnak, egyet a főzős felszerelésedhez, és így tovább.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mária Terézia

Mária Terézia: Mária Terézia, magyar királynőként II. Mária a Habsburg-házból származó,... Tovább

Fehér hortobágyi racka

Fehér hortobágyi racka: Aki járt már a Hortobágyon, az az út mellett lépten-nyomon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!