hirdetes

Nyit a Városligeti Műjégpálya, mutatjuk mikor van nyitva, mennyibe kerül

VN

A nyitást eredetileg november 17-re tervezték, azonban az enyhe időjárás miatt halasztani kellett. Hétfőn 17 órától 21 óráig lehet korcsolyázni a Műjégpályán, ahol Budapest 150. születésnapja alkalmából ünnepélyes megnyitóval és programokkal várják a vendégeket - olvasható a létesítmény közösségi oldalán. Mikor van nyitva a jégpálya a Városligetben, mennyibe kerülnek az árak, mikor vannak kedvezmélnyek? Mutatjuk!

Városligeti Műjégpálya nyitás 2023

Kinyit idén a Városligeti Műjégpálya?

A november 20-án megnyíló Városligeti Műjégpálya, idén már 152 éves lesz. Nagyon ikonikus helyszín, ami sokak egyik kedvenc karácsonyt váró helyszíne. A legendás pálya sokaknak adott feledhetetlen élményeket. És őszintén megmondva, csak nézni a pályán íveket leíró profikat, és kissé bukdácsoló kezdőket is igazán különleges élmény. Budapest 150. születésnapjára különleges programokkal is készültek. Eredetileg erre a napra, november 17-re tervezték a nyitást, de az időjárás közbeszólt. Mivel nagyon enyhe volt az idő, csak hétfőn tudták megnyitni a jeget. De ez is nagyon csodálatos volt. Előbb, 17.45-től a Magyar Honvédség BHD 32. Testőrezred Budapesti Helyőrség Zenekara adott nyitókoncertet, majd 18.30-tól a BudaSkate SE korosztályos szinkronkorcsolya csapatai és a Bea Ice Dance műkorcsolyázói tartottak látványos bemutatót.

Mit kell tudni a Városligeti Műjégpályáról?

A jégpálya még 1870-ben nyitotta meg kapuit, Rudolf koronaherceg jóvoltából, azóta pedig hatalmas népszerűségnek örvend. Szerintünk egyszer mindenkinek ki kell próbálnia a helyet, mert ez nem csak egy sima jég. Nemcsak a 12 négyzetméteres jég fog levenni a lábadról (reméljük nem szó szerint) hanem a csodás panoráma, a téli mesevilágba illő különleges környezet. Nem kifogás, hogy nincsen korcsolyád, ugyanis több ezer pár bérelhető párral készülnek, sőt még oktatók is vannak. Az pedig, hogy meddig marad nyitva a jégpálya csak rajtunk múlik…

hirdetes

Minnyibe kerülnek az árak a Városligeti Műjégpályán?

A válság hatása a Városligeti Műjégpályát is utolérte, ami egyrészt a jegyárakban hagy mély nyomot, másrészt pedig a nyitvatartást is befolyásolja, tavaly például majdnem ki sem nyitott a léteséóítmény. Akkor azt mondták, amennyiben a pálya nem tudja kitermelni a fenntartáshoz szükségeseket, akkor be kell zárnia, a főváros nem tudja működtetni a megnövekedett rezsiárak miatt a jégpályát. Szerencsére az egész szezonban szuperált. Az árak a tavalyihoz képest szerencsére sokat nem emelkedtek, és vannak kiemelten kedvezményes idősávok, kombinált jegyek is.

hirdetes

Milyen árak várnak a Városligeti Műjégpályán?

A Városligeti Műjégpálya jegyei alapvetően úgy lettek kialakítva, hogy vannak normál, és kiemelt időszakok – ezen időszakokban más-más jegyárak vannak. Például a kiemelt időszakban, ami egészen pontosan péntek 17-21 és szombat 9-13, illetve 17-21, és vasárnap 10-14, és 16-20 óra között van, megemelkedett jegyárakra kell számítani: a felnőtt jegy 4000 Ft, a diák/nyugdíjas pedig 3000 Ft. A normál jegy 3000 Ft, a kedvezményes diák/nyugdíjas pedig 2000 Ft, de vannak kedvező árú családi jegyek is, például 2 felnőtt 3 gyerek 8500 Ft ( a kiemelt időszakban ez is drágább). Lehet korcsolyát bérelni is: 3000 Ft/alkalom, és fókát is, ami 1000 Ft/30 perc, de letétet kell fizetni. A teljes árlistát, nyitvatartási időt, és a kiemelt időszakok részletes leírását megtalálhatod ITT.   

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A forint pénzrendszer

A forint pénzrendszer: 1946. július 19-én a Magyar Köztársaság Kormánya a 9000/1946 ME. Sz.... Tovább

Egyetemi könyvtár

Egyetemi könyvtár: A város közepén, a Ferenciek terén található ez a csodás hely, melyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!