hirdetes

Nyit a Városligeti Műjégpálya, 6500 Ft-ba kerülhet egy csúszás, de vannak kedvezmények

VN

Hamarosan nyit a Városligeti Műjégpálya, egészen pontosan november 17-ére tűzték ki a pontos dátumot, azonban sajnos árakat emeltek, így dupla annyira kell majd kinyitnia a pénztárcáját annak, aki a legendás jégen szeretné szelni a köröket. Aki hétvégén érkezik, és még korit is szeretne bérelni, annak összesen 6500 Ft-ot kell majd fizetnie. Mutatjuk a pontos árszabást!

Városligeti Műjégpálya nyitás 2022

Kinyit idén a Városligeti Műjégpálya?

Az igazat megvallva idén már annyi spórolás miatt nem megvalósult téli dologról hallottunk, hogy azon csodálkozunk, hogy a Városligeti Műjégpálya egyáltalán kinyit. A nyitás hírét meghallva rögtön gondoltunk, hogy szó sem lehet a tavalyi árakról, de ilyen mértékű áremelésre talán nem számítottunk. Nem lesz díszkivilágítás, több helyen karácsonyi vásár sem, de legalább korizni lehet ezen a legendás helyen. November 17-én nyit meg a Városligeti Műjégpálya, ami egyébként idén már 151 éves lesz. Bár jelezték, hogy ez csak egy tervezett nyitás, ebbe még akár sok minden bele is szólhat, azonban mi reménykedünk abba, hogy minden jól megy, és valóban megnyitja kapuit ez a legendás jégpálya.

Mit kell tudni a Városligeti Műjégpályáról?

A jégpálya még 1870-ben nyitotta meg kapuit, Rudolf koronaherceg jóvoltából, azóta pedig hatalmas népszerűségnek örvend. Szerintünk egyszer mindenkinek ki kell próbálnia a helyet, mert ez nem csak egy sima jég. Nemcsak a 12 négyzetméteres jég fog levenni a lábadról (reméljük nem szó szerint) hanem a csodás panoráma, a téli mesevilágba illő különleges környezet. Nem kifogás, hogy nincsen korcsolyád, ugyanis több ezer pár bérelhető párral készülnek, sőt még oktatók is vannak. Az pedig, hogy meddig marad nyitva a jégpálya csak rajtunk múlik…

hirdetes

Meddig lesz nyitva a Városligeti Műjégpálya

hirdetes

A válság hatása a Városligeti Műjégpályát is utolérte, ami egyrészt a jegyárakban hagy mély nyomot, másrészt pedig a nyitvatartást is befolyásolja. Ugyanis amennyiben a pálya nem tudja kitermelni a fenntartáshoz szükségeseket, akkor be kell zárnia, a főváros nem tudja működtetni a megnövekedett rezsiárak miatt a jégpályát. A tervek szerint december 31-ig mindenképpen nyitva lesz, de jövőre csak akkor, ha elegendő látogató lesz.

Milyen árak várnak a Városligeti Műjégpályán?

Az árak tehát nőttek. Sokan nehezményezték, hogy abszolút nem családbarát módon lettek kialakítva, egy több gyerekes családnak több, közel 10 000 Ft-ba kerülne egy ilyen jellegű téli program. Szerintünk erre odafigyelt az üzemeltető, ugyanis vannak kedvezményes családbarát csomagok is. Az árak a következőképpen alakulnak: felnőtt jegy 2500 Ft, nyugdíjas/diák 2000 Ft, Családi 82 felnőtt, 2 gyerek 14 éves korig) 7000 Ft, családi jegy 3 gyermekkel 8000 Ft. Hétvégén a felnőtt jegy 3500 Ft, a diák/nyugdíjas 2500 Ft, és a családi jegyek is drágábbak, pontosan ITT tudtok tájékozódni a jegyekről. A korcsolya kölcsönzés 3000 Ft, plusz 2000 Ft letét fizetendő. Ezek mellett csoportos diákjegy is van 800 Ft/ fő árakon. Érdeklődjetek a lehetőségekről! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fehér magyar tyúk

Fehér magyar tyúk: Ha vidéken sétálgat az ember, akkor a barna tyúk mellett ez az a fajta,... Tovább

Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Már előbb is létrejött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!