hirdetes

Friss: Magyarországon bevezetik a védettséget igazoló okmányt

VN

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be a hírt, hogy Magyarországon bevezetik a védettséget igazoló okmányt, lássuk az ezzel kapcsolatos részleteket!

védettséget igazoló okmány bevezetése

Az oltást igazoló dokumentumokról

Már mi is sokt írtunk róla, és mások is, hogy kell-e vakcina útlevél, védettséget igazoló dokumentum, oltás igazolvány, elektromos koronabiztos útlevél, és még sorolhatnánk az opciókat, hogy mennyire jogszerű ilyeneket bevezetni, társadalmilag milyen hatásai lesznek. Nemcsak minket érdekelt ez a téma, hanem biztosan téged is, és még sok-sok embert. Az Európai Parlamentben is napirendi pont egy egységes igazolvány kiállításának a kérdése. Azonban sok szakember, köztük a WHO is óvva int minket ettől, a WHO álláspontjáról itt olvashattok: A WHO ellenzi a vakcinaútlevéllel való utazást! Más szakemberek szerint, pedig szükség van rájuk. Ezt a kérdést mi nem szeretnénk eldönteni, inkább lássuk, milyen igazolást fognak bevezetni hazánkban!

hirdetes

Védettséget igazoló okmányt vezetnek be Magyarország

Magyarországon egy védettéget igazoló okmányt fognak bevezetni, ami igazolja azt, hogy valaki védett a koronavírussal szemben. A védettség kétféleképpen alakulhat ki, az egyik, ha valaki már átesett a betegségen, és antitesteket termel a szervezete, a másik pedig, ha megkapta a szükséges védőoltást. A tervek szerint mindkettő esetben járni fog a védettséget igazoló okmány. A felgyógyultak a kórházból történő elbocsájtás után kapják meg az igazolást, az oltáson átesettek pedig a második oltásuk után. Arról nem esett szó, hogy mi van azokkal, akik nem szorulnak kórházi ápolásra, de vélhetően ők is hozzá fognak jutni ehhez a védettséget igazoló okmányhoz. Viszont esetükben csak 4 hónapig lesz érvényes ez az igazolás. 

hirdetes

Mit lehet csinálni a védettséget igazoló okmánnyal?

Ez a kérdés vélhetően mindenkit érdekel, hiszen már napvilágot láttak olyan pletykák, hogy csak ilyen igazolásokkal, úgynevezett vakcinaútlevelekkel lehet utazni, illetve bizonyos helyekre, mozikba, színházba, koncertre menni. Azonban a kormány még nem döntötte el, hogy mire fog pontosan feljogosítani ez az okmány. A tájékoztatón szó volt még az oltásokról, illetve arról, hogy a hazai adatok vélhetően a mutáns vírus terjedése miatt nem tudnak javulni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pálvölgyi – Mátyás-hegyi-barlangrendszer

Pálvölgyi – Mátyás-hegyi-barlangrendszer: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal... Tovább

A karimatömítések tulajdonságai

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek
X
Kövess minket facebookon!