hirdetes

Bagossy, Halott Pénz, világhírű utca színházi társulatok: Jön a 10. VéNégy Fesztivál

VN

Világhírű színházi és utcaszínházi társulatok érkeznek a Dunakanyarba; a 10. jubileumát tartó VéNégy Fesztivál június 22. és 25. között a 10. Színházi Olimpia részeként várja a közönséget Nagymaroson- olvasható az MTI közleményében. Ez a fesztivál eddig is nagyon jó volt, iszonyat fergeteged, kulturális, sokszínű, és tényleg olyan, amelyen minden korosztály jól érezhette magát a programkavalkád egyikén. De most minden eddiginél jobbnak tűnik a felhozatal.

VéNégy Fesztivál 2023 programok

Színházas programok a 2023-as VéNégy Fesztiválon

A fesztiválprogramban az Olomouci Morva Színház szürreális táncelőadása, a Song of the Goat társulat rock-opera performansza, a Kassai Állami Színház összművészeti történelmi játéka és négy utcaszínházi produkció kapott helyet, köztük a Jaroszlav Fedorisin által rendezett, Tarasz Sevcsenko történetét elmesélő ukrán utcaszínházi előadás. Emellett gyermekelőadások és VR színházi attrakciók is megtalálhatók a kínálatban. A fesztivál nyitóelőadása a Feledi Project Esszencia című táncelőadása lesz június 22-én - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

hirdetes
   

Mint írják, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó minden évben izgalmas kortárs előadásokat mutat be a cseh, lengyel és szlovák színházi életből. Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató 10 éve álmodta meg a nemzetközi színházi találkozót - idézik fel a közleményben, kiemelve, hogy a jubileum alkalmából, valamint a 10. Színházi Olimpia részeként minden eddiginél színvonalasabb produkciókat láthat a közönség Nagymaroson.
   

A nyitóelőadás, Feledi János és az Oláh Dezső Vibratone Quartet Esszencia című produkciója a modern dzsessz és a modern tánc fúziója, tisztelgés a 20. század meghatározó zenei nagysága, Bartók Béla előtt.

hirdetes
   

Másnap a 10. Színházi Olimpia programjának keretében az Olomouci Morva Színház Vérnász című produkciója lesz látható. Alena Pesková koreográfus, rendező szürreális táncelőadása F. G. Lorca művének feldolgozása.
   

Milyen más programok lesznek még? Lapozz és mutatjuk a VéNégy Fesztivál sokszínű programkavalkádját

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Világörökség

Világörökség: A világon számtalan világörökségi helyszín található, melyek közül... Tovább

Unicum

Unicum: Hungariukm. Az igazi magyar gyomorkeserű. Magát az italt 1790-ben alkotta meg II. József... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!