hirdetes

Bagossy, Halott Pénz, világhírű utca színházi társulatok: Jön a 10. VéNégy Fesztivál

VN
VéNégy Fesztivál 2023 programok

Rockopera is helyt kapott a 2023-as VéNégy Fesztiválon

A világhírű lengyel társulat, a Song of the Goat visszatér a VéNégy színpadára, a Színházi Olimpia részeként különleges rockoperát mutat be. Szophoklész Antigonéját a zene, a szavak, a kortárs tánc és a mozgás eszközeivel értelmezik újra Grzegorz Bral rendezésében.

A 2023-as VéNégy Fesztivál zárónapja is tartogat némi izgalmat

A zárónapon a Kassai Állami Színház táncszínházi előadása, a Milada Horáková látható Ondrej Soth rendezésében. A több műfajt ötvöző előadás középpontjában a ma nemzeti hősként tisztelt Milada Horáková története áll, akit igazságtalanul elítéltek és kivégeztek az 1950-es évek kommunista Csehszlovákiájában.
    

A 10. Színházi Olimpiával is összekapcsolták a fesztivált

A 10. Színházi Olimpia keretében utcaszínházi produkciók is láthatók 23 órától az esti nagykoncertek után. A programban elsőként, június 22-én Az idő illata című darab, a lengyel KTO Színház előadása, Jerzy Zon utcaszínházi produkciója szerepel, amely egy reményekkel és félelmekkel teli gyermekkor elvarázsolt világába repíti a nézőt.

hirdetes
    

Akrobaták és óriásbábok a tűz birodalmában: az Exp(O)edíció című produkcióban élő zene kíséretében kelnek életre a tárgyak, megidézve a múlt és jövő képeit. A cseh V.O.S.A. Színház művészei Jakub Vedral szerző-rendező vezetésével turnékon kezdték el írni a darab történetét, amely június 23-án látható.
    

Egyedülálló előadást láthatunk a 2023-as VéNégy Fesztiválon

hirdetes

Mint írják, a színház, a cirkusz és a folklór egyedülálló ötvözeteként Szlovákia első kortárs cirkuszi produkciója, a Younák is szerepel a programban. Akrobatika, tánc, élő zene és a betyárok legendája, amelyet egy valós történelmi személy, Juraj Jánosík alakja ihletett; a Younák Cirkusz előadása június 24-én látható. A nemzetközi csapatot Adrián Schvarzstein spanyol-argentin rendező vezeti.
    

A VéNégy Fesztiválon külön színházjegyet is lehet váltani

Június 25-én vasárnap a lembergi Voszkreszennij Akadémiai Színház előadása Ukrajna. Sevcsenko Testamentum címmel látható. Az utcaszínházi előadás Ukrajna történelmét meséli el Tarasz Sevcsenko író, költő, festő, politikai fogoly, az ukrán nemzet szellemi vezetője sorsán keresztül. "A lembergi művészek népük függetlenségért vívott örökös harcát mutatják be, ami az ukrajnai háborús konfliktus idején ma különösen aktuális" - áll a közleményben. Mint kiemelik, a színházi sátorban látható előadásokra külön színházjegy váltható kedvezményes áron, az akció részeként a nézők az előadás után ingyenesen látogathatják az aznap esti további programokat.
    

Nagyon jó koncertekkel is készülnek a 2023-as VéNégy Fesztiválra

A fesztivál zenei kínálatában a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, a Carson Coma, a Beton.Hofi, a Dzsúdló, a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány koncertje is szerepel, de fellép a holland supergroup, a Kraak & Smaak és az osztrák Cari Cari is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Feszty-körkép

Feszty-körkép: A Feszty-körkép (A magyarok bejövetele) Feszty Árpád festőművész... Tovább

Széchenyi fürdő

Széchenyi fürdő: A Széchenyi gyógyfürdő, Budapest és egyben Európa legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!