hirdetes

A világ egyik legnépszerűbb településeinek listájára került Brassó

VN

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Erdély Európa egyik legcsodásabb vidéke, de azért az minket is meglepett, hogy nemcsak Európában, hanem a világ minden táján imádják „hegyeinket”. A Tripadvisor turistaértékelések alapján összeállított listájára egyetlen Európai úti célnak, egy csodálatos Erdélyi városnak sikerült bekerülnie – írja a Lelépő.  

A világ egyik legszebb települése Brassó

A világ egyik legvonzóbb települése az erdélyi Brassó városa

Brassó egy csodás erdélyi város, aminek korabeli belvárosa is varázslatos, az épületek falai csakúgy mesélik a város történelmét, illetve a körülvevő környezete is rejt bőven izgalmat, és szépséget. Azt például tudtad, hogy Brassótól mindössze 30 kilométerre található az egyik leghíresebb Drakula kastély? Brassó persze önmagában is csodálatos, amit az is bizonyít, hogy a Tripadvisor legnépszerűbb úti céljai közé is sikerült bekerülnie. Egészen pontosan 21. helyen végzett a világ legvonzóbb városainak listáján, ami tényleg nagyon előkelő, hiszen ez nemcsak az európai városokat, hanem a világ összes helyét tartalmazza. A teljes lista egyébként itt található, de tényleg csak ez az egy Európai úti cél van rajta.  

hirdetes

Miért az egyik legvonzóbb települése az erdélyi Brassó városa

A Tripadvsor értékelésében több báját is megemlítették ennek a kis Erdélyi ékszerdoboznak, többek között azt, hogy itt található Európa legkeskenyebb utcája, vagy hogy milyen különleges a helyi madárrezervátum. 

hirdetes
„Románia központjában található Brassó, a hagyományos báj és a modern városi élet harmonikus ötvözete. Utazz emeletes busszal a város körül, hogy tájékozódj, és nézd meg a helyszíneket, majd ugorj le, hogy megnézd a Strada Sforii-t, Európa legkeskenyebb utcáját. Tegyél egy napos kirándulást, és nézd meg a Prejmer erődtemplomot, a Libearty barnamedve-rezervátumot és a baljós Bran-kastélyt, más néven Drakula kastélyát.”

Hát mennyi jó programlehetőség van Brassóban, nem igaz? Egyébként Brassóban is rengeteg látnivaló van. Szeretnéd felfedezni ezt a nagyon különleges helyet? Itt vannak Brassó legszebb látnivalói! Még néhány képet is mutatunk a csodás helyekről, lapozd végig a galériánkat, és nézd meg a csodás természeti kincseket, valamint történelmi szépségeket! Azt tudtad, hogy annak idején Brassó vármegye Magyarország egyik legkisebb vármegyéje volt? És mégis milyen nagy névre tett szert, a világ minden pontján imádják! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: A magyarság lovas nemzet: lovas népként érkeztünk a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!