hirdetes

Hazánk virágoskertjei: Hol, mikor, mi virágzik, mikor, hova érdemes menni?

VN

Itt a tavasz, itt a jó idő. Bár itt a koronavírus is, azért egy kis kirándulás, persze betartva a járványügyi előírásokat, beleférhet, sőt bele is kell, hogy férjen, mert kicsit muszáj kiszakadni a négy fal közül! És mi mást lehetne csinálni tavasszal, mint a virágokat megcsodálni? Bár nem lakunk a cseresznyefás Japánban, vagy az élő tulipánmezőnek számító Hollandiában, azért bőven vannak hazánkban is mesébe illő virágos tájak, mutatjuk merre érdemes keresni a legjobb virágos spotokat!

Virágzások Magyarországon 2021

Virágos helyek Magyarország: hóvirágos tájak

Bár erről már sajnos lemaradtunk idén, azért nem engedhetjük meg magunknak, hogy a tavasz első hírnökei a csodaszép hóvirágok ne kerüljenek fel a virágos Magyarország listájára. Ezzel indul a tavasz, ezzel indul a mi listánk is. Na de merre keressük majd jövőre, ha akkor esetleg hamarabb kapcsolunk? Hazánk egyik legszebb hóvirág mezőjének az Alcsúti Arborétumot tartják, úgyhogy mi ezt ajánljuk nektek is! Igazi feltöltődés és kikapcsolódás, egyszer mindenképpen érdemes megnézni. 40 hektáros természetvédelmi terület, Budapesttől egy karnyújtásnyira, kell ennél több? Igen, hogy időben eszünkbe jusson, mert a hóvirágok nagyon hamar virágoznak! A tavasz előhírnökeként jelentkezik, gyakran még a hó alatt is kivirágzik, érdemes még februárban figyelni, de legkésőbb március elején!

hirdetes

Virágos helyek Magyarország: a mandula is korán kezdi

„A mandula a legelső fa, ami virágba borul nálunk. A legbátrabb, mely dacol a márciusi hóval, fagyokkal, gyakorlatilag vele egyszerre ébrednek fel a méhek is, melyeket előtte nem igazán látni.” Tehát a mandula is korán kezdi, hirdetve a tavaszt. Mandulafákat több helyen is el lehet csípni hazánkban, arról lehet megismerni, hogy pompásan virágzik, miközben a természet még békésen pihen. A mandulafa virágzását még éppen most is el lehet csípni, így március közepe-vége felé is. Éppen ezért ajánlanánk is egy tökéletes helyet, ahol nemcsak a virágot csodálhatjátok meg, hanem csodás kilátást is kaphattok a tavaszodó Budapestre. A rózsaszín virágokhoz nem is lehetne jobb hátteret választani, mint a fodrozódó Duna árnyalatai és a Szabadsághíd különleges zöldjének kompozíciója. És cserébe csak a Gellért hegyre kell felmászni. A fa egészen pontosan Gellért-hegy déli oldalán, a Sziklakápolna felett, a keresztnél helyezkedik el, amelyet a Szabadság híd felől közelíthetsz meg a legkönnyebben.

hirdetes

Vannak még szép virágos helyek Magyarországon, lapozzatok egyet mindenképpen!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Biblia

Biblia A világ legolvasottabb és a mai napig legnagyobb számban eladott könyve. A Biblia azoknak... Tovább

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!