hirdetes

5 tökéletes tavaszi úti cél 2024-re a virágok szerelmeseinek Európában

VN

Amint az utolsó fagy után megjelennek az első virágok, Európa kertjei és parkjai gyönyörű színekbe öltöznek, egyértelműen jelezve ezzel a tavasz érkezését. Ha idén te is szeretnéd megcsodálni, hogy milyen színpompás látványosságokat kínál kontinensünk, akkor ideje már most elgondolkodni azon, hogy mikor és hová látogass majd el körutazásod során. Az alábbiakban ebben segítünk!

5 tavaszi virágos Európai úti cél

A legszebb tavaszi virágos Európai úti célok: Keukenhof virágoskert – Lisse, Hollandia

A 32 hektárt beborító Keukenhof a világ egyik legnagyobb virágoskertje, amely minden európai virágkedvelő bakancslistáján szerepel. A kert Lisse városában, Amszterdamtól nem messze dél-nyugatra található. Területét nagyjából 7 millió virág borítja, így nem csoda, hogy itt rendeznek meg minden tavasszal egy két hónapig tartó virágfesztivált.

Mivel Hollandiáról van szó, a virágok túlnyomó többsége tulipán, ámde a hétmillió szál között azért akad bőven sáfrány, nárcisz és jácint is.

hirdetes

A legszebb tavaszi virágos Európai úti célok: Claude Monet kertje – Giverny, Franciaország

Giverny Claude Monet festőművész otthona volt, és az alkotásit ihlető világhírű virágoskertje a mai napig megtalálható a településen. A festő egykori háza a Claude Monet Alapítvány jóvoltából ma egy felújított múzeumként látogatható, de a munkálatok során persze nagyon ügyeltek arra, hogy az épület hiteles maradjon eredeti megjelenéséhez és hangulatához.

hirdetes

A fő attrakció persze a gyönyörű virágoskert, tele rózsabokrokkal, alma- és cseresznyefákkal, fűzfákkal, bambuszligetekkel és persze színpompás virágágyásokkal, amelyeket többek között dáliák, mákvirágok, nőszirmok és számos más virág díszít. Külön kiemelnénk azt a vízililiomokkal teli tavat, amelyet egy japán híd szel át, és amely a festőművész több alkotásán is megjelenik.
 

Lapozz egyet, mert a következő oldalon is mutatunk még csodaszép virágos úti célokat! Tetszeni fognak, hidd el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az első bécsi döntés

Az első bécsi döntés: a szlovák és magyar felek által felkért két döntőbíró, Ribbentrop... Tovább

Őrség

Az Őrség Magyarország egyik legszebb része, ha nem a legszebb. Az egyik legjobb jellemzője az,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!