hirdetes

5 tökéletes tavaszi úti cél 2024-re a virágok szerelmeseinek Európában

VN
5 tavaszi virágos Európai úti cél

A legszebb tavaszi virágos Európai úti célok: Mainau szigete – Boden-tó, Németország

A „virágszigetként” is emlegetett Mainau a német-svájci-osztrák határon fekvő Boden-tó egy apró földdarabkája. A 45 hektáros sziget tele van parkokkal és kertekkel, amelyekben összesen több, mint 1200 rózsafajta, 250 dáliafajta és 200 rododendron- illetve azáleafajta várja a virágok szerelmeseit. Na persze, ezek mellett más virágokkal és növényekkel is találkozhatsz a szigeten – vannak például kaktuszok, pálmafák és még sorolhatnánk.

A sziget arborétumában továbbá 500 lombhullató és tűlevelű fafajtát őriznek, az olasz rózsakertben pedig nem csak temérdek virág, hanem több szökőkút, szobor és egyéb látványosság teszi még emlékezetesebbé a látogatásokat. A sziget autóval és gyalog is könnyedén megközelíthető a Konstanz városából átívelő hídon keresztül.

hirdetes

A legszebb tavaszi virágos Európai úti célok: Királyi Botanikus Kertek – London, Egyesült Királyság

A londoni Kewben található Királyi Botanikus Kertek az elképesztő mennyiségű itt őrzött növényfaj miatt még az UNESCO oltalmát is elnyerték. A London délnyugati részén fekvő kertek 1759-ben nyitották meg kapuikat a látogatók előtt, és mára már több, mint 50 ezer növénynek adnak otthon 121 hektáron.

Nem meglepő módon a tavasz eszméletlen élményeket nyújt a kertekben, főleg amikor megjelennek a szezon első szépségei. Virágba borulnak a liliomfák, az ágyásokban pedig angol kékcsengők, fehér és lila sáfrányok, hóvirágok és nárciszok díszelegnek. Szintén kihagyhatatlan tavaszi látványosság a két párhuzamos sorban ültetett cseresznyefák, amelyek rózsaszín virágai egészen álomszerű hatást keltenek.

A legszebb tavaszi virágos Európai úti célok: Rózsák völgye – Bulgária

hirdetes

A bulgáriai Rózsák völgyét (nem meglepő módon) tavasszal érdemes meglátogatni, hiszen ilyenkor az egész régiót rózsaillat járja át. A régiónak köszönhetően Bulgária a világ legnagyobb rózsaolaj-termelője.

Kazanlak városában 1903 óta minden évben megrendezik a rózsafesztivált a szüreti szezon során, ami május végétől egészen június végéig tart. A látogatók részt vehetnek a szüretben, bepillanthatnak egy rózsaolajüzembe, illetve megkóstolhatják a helyi rózsákból készült lekvárokat és szeszesitalokat is. Érdemes ellátogatni továbbá a helyi Rózsák Múzeumába, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a helyi rózsatermesztés történetével, illetve a rózsaolaj és a rózsavíz előállításának folyamatával.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Madách Imre

Madách Imre: Sztregovai és kiskelecsényi Madách Imre magyar költő, író, ügyvéd, politikus,... Tovább

Debrecen

Debrecen Magyarország 2. legnagyobb városa, mint a területére, mind a lakosságára... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!