hirdetes

Németország legszebb hegye a Wendelstein

Nagyon sok szép hely van Németországban, de az egyik legszebb ezek közül közel Magyarországhoz található. Ez a Wendelstein, ami páratlan kilátással várja a látogatókat.

Wendelstein csodája

1838 méteres magasságával a Bajorországi Wendelstein ugyan nem számít a legmagasabb német hegynek, azonban az biztos, hogy az innen, az ember elé táruló kilátás országszerte a legszebb. Magyarország egyik legnyugatibb pontjától, Soprontól mindössze 450 kilométer távolságra található és az út szinte végig autópályán megtehető. 

 

Egyik legnagyobb különleggessége a hegycsúcson található temploma. De nem csak ez a turistavonzó látványossága van a helynek. Van itt kötélvasút, mellyel fellehet menni a csúcsra, de rendelkezik csillagvizsgálóval is, mely egyben meterológiai központ. Az igazán bátrak és vállalkozókevűek egyébként gyalog is megtehetik a távot, az azonban óriási kitartást és jó kondíciót igényel. 

hirdetes

A látvány, ami a csúcson fogadja az embert azonban mindent felülmúl:

 

Túrák után, a megfáradt utazók számára innen nem messze találaható egy nagyon jó magyaros étterem, a Schlierseeben található David Restaurant. Kifejezetten ajánlatos egy fárasztó túra után betérni ide, mivel az egész országot figyelembe véve itt kaphatja az ember a legjobb magyar ételeket. A hely különlegessége az, hogy bár Bajorország szívéről van szó, de teljes mértékben csak magyarokat foglalkoztatnak itt. Lábodi Róbert az étterem séfe pedig a környék egyetlen Bocus d’Or konyhafőnöke. Ha megtetszett a David Restaurant bemutatása, nézze meg az étterem honlapját. Amennyiben szeretne online asztaltfoglalni oda, akkor peddig ezt itt teheti meg a legkönnyebben. 

hirdetes
Wendelstein csodája

A csúcsra vezető utat tehát megteheti az ember kötélpályán, kötött nyomvonalú vasúttal, de akár gyalog is. Mindegy, mert a látvány ami ott tárul az ember elé, mindenért kárpótol. 

 

Wendelstein csodája

A csúcsra vezető utat tehát megteheti az ember kötélpályán, kötött nyomvonalú vasúttal, de akár gyalog is. Mindegy, mert a látvány ami ott tárul az ember elé, mindenért kárpótol. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Polgár Judit

Polgár Judit: Polgár Judit az egyik legismertebb magyar sakkozó, nemzetközi nagymester,... Tovább

Damjanich János

Damjanich János: Damjanich János honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Külföld