hirdetes

A WHO kiadott egy tájékoztatót az AstraZeneca oltással kapcsolatban

VN
Veszélyes az  AstraZeneca vakcina?

A WHO álláspontja az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban

Az Európai Unió néhány országában ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca COVID-19 vakcina alkalmazását óvintézkedésként, miután arról érkeztek jelentések, hogy az oltást kapó személyeknél ritka véralvadási rendellenességeket fedeztek fel. Az EU más országai - ugyanezen információk figyelembevételével - úgy döntöttek, továbbra is használják az oltást. A COVID-19 elleni oltás nem csökkenti az egyéb okokból eredő betegségeket vagy haláleseteket. 

A vénás tromboembólia világszerte a harmadik leggyakoribb kardiovaszkuláris betegség. A kiterjedt oltási kampányokban rutinszerű, hogy az országok jelezzék az oltás követő esetleges ne várt eseményeket, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az események magához az oltáshoz kapcsolódnak, de fontos ezeket kivizsgálni. Ez azt is mutatja, hogy a felügyeleti rendszer működik, és hogy hatékony ellenőrzések vannak érvényben. Az Európai Unió néhány országában ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca COVID-19 vakcina alkalmazását óvintézkedésként az oltást kapó személyek ritka véralvadási rendellenességeiről szóló jelentések alapján. Az EU más országai - ugyanezen információk figyelembevételével - úgy döntöttek, hogy immunizációs programjaikban továbbra is használják az oltást.

hirdetes

A WHO rendszeres kapcsolatban áll az Európai Gyógyszerügynökséggel és a szabályozókkal szerte a világon a COVID-19 vakcinák biztonságáról szóló legfrissebb információkért. A vakcinák biztonságával foglalkozó globális tanácsadó bizottság WHO COVID-19 albizottsága gondosan felméri az AstraZeneca vakcina legfrissebb rendelkezésre álló biztonsági adatait. A felülvizsgálat befejezése után a WHO haladéktalanul közli a megállapításokkal a nyilvánosságot. Jelenleg a WHO úgy ítéli meg, hogy az AstraZeneca oltás előnyei meghaladják a kockázatokat, és javasolja az oltások folytatását.

hirdetes
 

Te mit gondolsz? Szavazz!

Te mit gondolsz az AstraZeneca oltással kapcsolatban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Bokod

Bokod: Bokod egy kisebb község Fejér megyében, azonban nem erről híres a település. Hanem a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!