hirdetes

Nagyok harca- Zacher Gábor: Felejtsük el a karácsonyt! Győrfi Pál: Ne felejtsük el!

Noémi Vida

Mi lesz itt idén karácsonykor? Tegnap számoltunk be róla, hogy a WHO közzétette a hivatalos álláspontját a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban. Ma pedig országunk legismertebb orvosai is hozzá szóltak a témához. Előbb Zacher Gábor fejtette ki a véleményét, majd erre Győrfi Pál reagált.

Karácsony 2020

Zacher Gábor: Zárjuk be a plázákat, és felejtsük el az idei karácsonyt!

Az ismert toxikológus, aki egyébként jelenleg is a covid intenzív osztályon dolgozik, így első kézből értesül a járvány történéseivel az RTL Klub reggeli műsorában fejtette ki a véleményét: “Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat.” Véleménye szerint tehát idén karácsonykor nem a plázákba kellene rohangálni, hogy drága ajándékok kerülhessenek a fa alá, hanem a lehető legkevesebb időt kimozdulni. Pontosan ezt mondta: „Zárják be azokat a fránya plázákat!” Az interjúban kifejtette, hogy hogyan zajlik most a kórházakban az élet, többek között arról mesélt, hogy még az orvosok sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mivel állunk szembe, nekünk hétköznapi embereknek nem tisztünk tehát úgy ítélni, hogy nincsen baj. Elmesélte például, hogy reggel azért nem szokott inni, hogy ne kelljen WC-re mennie, miután beöltözött.

hirdetes

Győrfi Pál: „NE felejtsük el a Karácsonyt!”

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője, egészségszakértő Facebook posztban reagált erre a kijelentésre, ami így hangzik: 

„NE felejtsük el a Karácsonyt!
Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének. 

hirdetes
Ne felejtsük el, hanem készüljünk rá már most és tiszta szívvel. Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk. Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt. 
Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Abaligeti-barlang

Abaligeti-barlang: Hazánk harmadik leglátogatottabb barlangrendszének része. A Mecsek... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!