hirdetes

A zempléni tájak kihagyhatatlan látnivalói

P.B.


A kirándulni vágyók egyik kedvelt helye lehet a Zempléni-hegység, hiszen számos túra helyszínéül szolgál, bővelkedik várakban és egyéb érdekes látnivalókban, melyek látogatása ideális lehet a kellemes őszi időben. Ebben a cikkben mutatunk nektek pár lehetőségeket, melyeket érdemes megnéznetek, ha még nem jártatok ott! 
 

Időtöltés a Zemplénben

Várak 

Szerencsi vár – A Szerencs városában található Rákóczi-várban lévő múzeum érdekes kiállításokkal várja a vendégeket, továbbá említésre méltó a várat övező park is, ahol a kihelyezett padokon megpihenhetünk, a hidak és tavak pedig igazán egyedülálló látványt nyújtanak. Az előbb említett kiállításokon láthatjuk többek között Rákóczi Zsigmond és kora című kiállítást, a képeslapok gyűjteményét, és betekintést nyerhetünk a híres szerencsi csokoládégyár történetébe is. 

Boldogkő vára – A tatárjárás után megépült vár történelme igen sokszínű, melybe a kiállításokon keresztül nyerhetünk betekintést, hiszen a látogatókat egész évben várja többek között a kovácsműhely és várbörtön, régészeti-és hadtörténeti kiállítás, és a magyar történelem híres csatáit bemutató ólomkatona kiállítás is. Különböző programok is felkelthetik a látogatók érdeklődését, úgy mint jelmezes tárlatvezetés, lovagi párbaj és a korabeli fegyverek megtekintése testközelből.

hirdetes


hirdetes
Rákóczi vár – A mohácsi csata után épült várat Sárospatakon találhatjuk. A várban megmutatkozik a reneszánsz stílus. A vár felújítása pedig az 1960-as években kezdődött meg, melynek következtében napjainkban is rengeteg embert vonz ez a történelmi látványosság. A kiállítások terén fontos megemlíteni, hogy a Vörös-torony vezetéssel, a Rákóczi-kiállítás viszont szabadon látogatható. A Vörös-toronyban a sok látnivaló között az egyik kiemelkedő a torony tetején kialakított kiállítóterasz, ahonnan egyedülállóan szép kilátás nyílik magára a városra, a Bodrogra, és a vár alaprajzára is. A Rákócziak dicső kora című kiállításon pedig értelemszerűen betekintést nyerhetünk a család történetébe, illetve a Rákóczi szabadságharc eseményeibe is. Természetesen a vár további látnivalókat is tartogat az érdeklődők számára, melyeket nem érdemes kihagyni! 


Ha érdekelnek a további látnivalók is, akkor lapozz a következő oldalra!

Forrás: hellozemplen.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Jánoshegy

 A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa, egyben Budapest legmagasabb... Tovább

Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje

Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje: állami kitünetésfajta, melyet évente... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!