hirdetes

A zempléni tájak kihagyhatatlan látnivalói

P.B.
Időtöltés a Zemplénben

Füzér vára – A 13. században épült Füzér vára Magyarország 7 természeti csodája közé tartozik, amely lenyűgöző látványt nyújt. A vár 2014-től 2016-ig felújításokon esett át, és a vendégek ma már számos látnivalóval és érdekességgel találkozhatnak, például a vár történelmével a korhű jelmezekbe öltözött személyzet segítségével ismerkedhetünk meg. A település központjában található Nagy-Milic Natúrpark Látogatóközpont és Várgondnokságban pedig interaktív kiállítás keretében ismerkedhetünk meg a község főbb nevezetességeivel, és a várral kapcsolatos információk birtokába juthatunk.


További látnivalók 


Mézmúzeum – A Vizsolyban található Mézes Gergő Méhészetében az általuk készített mézek megvásárolhatók, és ezek a mézkülönlegességek meg is kóstolhatók a látogatás során. Továbbá részletesen beleláthatunk a méhek világába, a méhészet történetébe is. Ha pedig nem csak egy napot szeretnénk eltölteni ezen a csodálatos vidéken, akkor a Mézes Vendégházban lehetőség van megszállni.

hirdetes


Bestillo Pálinkaház – Boldogkőváralján helyezkedik el a Bestillo Pálinkaház, ahol a pálinkafőzés menetével ismerkedhetünk meg, és természetesen pálinkakóstólásra is lehetőség adódik, például szeder, szilva, birs, napos alma stb. Ha igény van rá, még úgynevezett pálinkavacsorára is sor kerülhet. Sok szeretettel várják a nagyobb társaságokat is a kóstolóteremben kialakított rendezvény helyszínen. 


Erdei kisvasút – Hazánk legrégibb erdei kisvasútja a Pálházi Állami Erdei Vasút. 1901-ben hosszabbították meg vonalát, és napjainkban is ez az egyik legérdekesebb része a kisvasúti útnak, ugyanis a kőkapui kastély alatt vájt alagúton halad át. Ideális kikapcsolódási lehetőség lehet családok számára is. 

hirdetes


Vizsolyi Horgásztó – Ajánlott a horgászat szerelmeseinek, ugyanakkor azok számára is, akik szeretnének eltölteni egy kis időt nyugodt és szép környezetben. Mindezt lehetővé teszi az őshonos liget erdő, és a horgászbeállók. Továbbá még grillezési lehetőség és játszótér is megtalálható a területen. 


Természetesen a felsoroltakon túl még rengeteg látnivalót rejt magában ez a vidék. Érdemes megtekinteni a Füzérradványon található Károlyi-kastélyt is, valamint a Szerencsi Fürdő és Wellnessházat. Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak pedig izgalmas program lehet a Sátoraljaújhelyen elhelyezkedő Zemplén Kalandpark. 


Képek forrása: pixabay.com 

Forrás: hellozemplen.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Gyufa

Gyufa: az egyik legismertebb magyar találmány. A gyufa egyik végén gyúlékony anyaggal bevont,... Tovább

Üvegfal jelentése

Az üvegfal a legtöbb esetben irodaházakban, középületekben kerül telepítésre, és a... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!