hirdetes

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

CZs

A csapatépítő tréningeken megrendezett játékok segíthetnek összekovácsolni egy kisebb cég vagy egy egész céges osztály tagjait. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi mindenben erősíthetik a csapat együttes munkáját, és felsorolunk jó néhány példát is, amiket a következő tréning alkalmával akár kis is próbálhatsz kollégáiddal!

10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

Miért van szükség egy cégen belül csapatépítő programokra?

A csapatépítő tréningek együttműködésre ösztönzik a munkatársakat a mindennapi munkavégzés során. A problémamegoldást és a döntéshozó képességet is fejlesztik. Mint tudjuk, a munkahelyen rendkívül fontos a kommunikáció. A csapatépítők során a kollégák megismerik egymás személyiségét, vágyait, erősségeit és hiányosságait is, eközben pedig az egymással való kommunikációt is gyakorolhatják. A barátságos légkör külön bónusz, hiszen segít a hatékonyság és a termékeny munkavégzés fokozásában. Mindez annak köszönhető, hogy egy összeszokott csapat egyszerűbben veszi az akadályokat, amik a munka során felmerülhetnek. 
 

1. Tojásejtés

A tojásejtés elsőre csak bolondozásnak tűnik, pedig ebben a játékban nagyon fontos az együttműködés és a kommunikáció. Lényege, hogy egy olyan „védőburkot” kell építeni egy nyers tojás köré, ami képes megvédeni azt egy nagyjából 3 emeletes zuhanástól. Ehhez a védelmező szerkezethez bármilyen irodaszer (vagy egyéb véletlenszerű tárgy) felhasználható, legyen szó szívószálakról, ragasztószalagokról vagy műanyag eszközökről. Amelyik csapat egy vagy másfél óra alatt olyan szerkezetet épít, ami megvédi a tojást a töréstől, az kapja a pontot erre a játékra.

hirdetes

2. Kutya, rizs, csirke

 

Mozgassátok meg a szürkeállományokat egy kis tervezgetéssel – a „kutya, rizs, csirke” kreatív problémamegoldásra ösztönzi a csapatokat. A csoport egyik tagját ki kell nevezni gazdának, a többiek pedig falusiak lesznek. A gazda feladata, hogy három vásárolt dologgal térjen haza (kutya, rizs, csirke), ehhez pedig át kell kelnie egy folyón egy csónakban. Egyszerre azonban csak egy dolgot vihet át magával ezek közül. Nem hagyhatja egyedül a csirkét és a kutyát, mert a kutya egyből megeszi a szárnyast, de a zsák rizs sincs biztonságban a csirkével. Mi tehát a megoldás? Ebben a falusiaknak kell segíteniük a gazdának, de egy kis kreatív gondolkodással és összehangolt problémamegoldással nem lesz nehéz kitalálni!

3. Körbeszéd
 

Ez a játék főleg a csoporttagok közötti kommunikációt és a koordinációt helyezi előtérbe. A csoportnak egy két végénél összekötött hosszú madzag köré kell állnia, hogy ők is egy kört alkossanak. A feladatuk az lesz, hogy mindenféle formákat készítsenek a madzagból (négyzeteket, nyolcasokat, háromszögeket, stb.). Ha valamivel nehezíteni szeretnéd a feladatukat, akkor vetess fel mindenkivel egy szemkendőt, és/vagy „némíts el” egy-egy játékost, hogy ne tudjanak kommunikálni a többiekkel. A játék a csoporttagok vezetői készségeire is rávilágíthat, és segít a bizalom megerősítésében.

hirdetes

Ha még keresed a tökéletes csapatépítő tréning helyszínt, érdemes megismerned a visegrádi wellness szállodát, a Hotel Hontit (kattints IDE)! A szálloda Visegrád központi részén fekszik, mivel több szállástípust kínál (például egy különálló panziót 14 – 16 fő részére is), nagyszerű felszereltséggel rendelkezik, és ők maguk is segítenek a jobbnál jobb programok megszervezésében, kiváló csapatépítő tréning helyszín! Arról nem is beszélve, hogy a tréninget wellness élményekkel fűszerezhetitek meg!

 

Még több izgalmas ötletért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

János Vitéz

János Vitéz:  A János vitéz Petőfi Sándor 1844-ben írt elbeszélő költeménye. A... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!