hirdetes

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

CZs
10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

Kreatív csapatépítő játékok, amiket tényleg érdemes kipróbálni

4. Az érme két oldala

Mindennek két oldala van – egy pozitív és egy negatív. Ez a játék is erre alapoz. A játékhoz két vagy több résztvevőre lesz szükség. „A” résztvevő először megoszt valamilyen vele történt negatív eseményt „B” résztvevővel. Lehet személyes vagy akár üzleti emlék is, de fontos, hogy igaz legyen. Ez után „A” ismét elmeséli az eseményt, azonban ez úttal a pozitívumokat emeli ki belőle. „B” résztvevő feladata az lesz, hogy segítsen „A”-nak megtalálni a jót a rosszban. Ezután szerepet cserélnek.

5. Vakrajz
 

Ez a csapatjáték kommunikációt igényel, azon belül is az odafigyelést a másik mondandójára. A játékhoz párokat kell kialakítani. Egy-egy pár egymásnak háttal ülve helyezkedik el – az egyikőjük egy képet, egy tárgyat vagy egy egyszerű szót kap, amit el kell magyaráznia partnerének, akinek le kell rajzolnia azt. A feladat nehézsége, hogy a magyarázó fél nem mondhatja meg pontosan, hogy mi az adott dolog, amiről beszél. A magyarázat nem lehet egyértelmű – ha egy virágról van szó, akkor nem írható le úgy, hogy „szirmai vannak, illatos, stb.”. Ehelyett a szárat egy kötélhez lehet hasonlítani, amin szívek helyezkednek el (levelek), és így tovább. A cél kideríteni azt, hogy a két személy képes-e hatékonyan kommunikálni és együttműködni egymással.

6. Aknamező

 

Ehhez a szórakoztató játékhoz egy nagy nyitott területre lesz szükség, például egy üres parkolóra, egy parkra, vagy egy méretes teremre. Jelölj ki egy elkerített területet ragasztószalaggal (vagy kötéllel, stb.) és készíts benne egy útvonalat A ponttól B-ig. Az útvonalon ez után helyezz el kisebb-nagyobb (ne túl nagy) tárgyakat véletlenszerűen. Ezt követően alakítsatok ki 2-4 főből álló csoportokat, és minden csoportban válasszatok ki egy valakit, akinek túl kell élnie az „aknamezőt”, méghozzá bekötött szemmel.

A csoport többi tagjának feladata az lesz, hogy az aknamezőn kívülről szóban segítsék végig bekötött szemű társukat A-pontból B-ig. Ha érdekesebbé szeretnétek tenni a játékot, akkor nem csak „aknákat” (pl. papírlapok) helyezhettek el a mezőn, hanem olyan tárgyakat is, amiket a bekötött szemű játékosnak össze kell gyűjtenie. A játék megerősíti a csoporttagok közötti bizalmat, és aktív odafigyelésre illetve kommunikációra ösztönzi őket.

hirdetes


7. Három igaz, egy hamis

Ehhez a játékhoz egy kis csapaton kívül gyakorlatilag semmire nincs szükség! Legalább három vagy több résztvevő kell hozzá csupán, akiknek körben érdemes elhelyezkedniük. A játékosoknak fel kell sorolniuk magukról három igaz és egy hamis állítást. Az egyetlen „szabály” az, hogy a hamis állítás hihető legyen, hogy nehezebb legyen elválasztani azt az igaz állításoktól.

Miután egy játékos felsorolta a négy állítást, a többiek sorban megpróbálják kitalálni, hogy melyik volt a hamis. Amikor mindenki tippelt egyet, a játékos elárulja a megoldást. Ezután a következő játékos sorolja fel az állításait, és így tovább. Ez a játék különösen az olyan csapatokat képes összekovácsolni, akik ritkán találkoznak személyesen, és így többet tudhatnak meg egymásról. Segít eloszlatni az előítéleteket és a kevésbé beszédes munkatársakat is megnyílásra készteti.
 

Még több izgalmas ötletért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyarmati Dezső

Gyarmati Dezső: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Gyarmati Dezső a Nemzet Sportolója... Tovább

Egri piros alma

Egri piros alma: Eger környékén, Noszvaj községben fedezte fel Kovács Sándor és magyar I.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!