hirdetes

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

CZs
10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

10 izgalmas csapatépítő játék, ami összehozza a kollégákat

8. Csapatszülinap

Ez a csapatépítő tevékenység azokra az alkalmakra kiváló, amikor a hangsúly a problémamegoldáson, a kommunikáción és az együttműködésen van. A résztvevők első feladata az, hogy tetszőleges sorba álljanak egymás mellé. A következő feladat sorba rendezni magukat születési dátumaik szerint (csak az év és a hónap számít). A csavar az, hogy egyetlen szót sem szólhatnak egymáshoz! Jelbeszéddel és egymás oldalba bökésével próbálhatják kideríteni, hogy ki mikor született. Ez a játék különösen 8 vagy nagyobb létszámú csapatok esetén érdekes.

9. Hanoi tornyai

Ez a játék egy kis matematikai problémamegoldást igényel, de garantáltan csoportos gondolkodásra készteti a résztvevőket. A feladvány három torony (rúd, oszlop, stb.) köré épül. Az egyik tornyon 5 vagy több középen lyukas korong található, amelyek átmérője lentről felfelé csökken (tehát a legszélesebb kerül legalulra, és felette mindig egyel kisebb kap helyet). A két másik torony üresen áll. A feladat az, hogy a korongok átkerüljenek bármelyik üres toronyra úgy, hogy az eredeti sorrendjük megmaradjon.

A szabályok a következők:

  • Mindig egyszerre csak egy korongot szabad levenni egy toronyról, és addig nem szabad sehonnan sem levenni még egyet, míg az előzőt rá nem helyezték valamelyik toronyra.
  • Minden toronyról csak a legfelső korong mozdítható el.
  • A korongokat csak náluk nagyobb korongokra szabad ráhelyezni (vagy egy üres toronyra).

Az a csapat nyer, amelyik kevesebb mozdulattal képes megoldani a feladványt.

hirdetes
 

 

10. Fagyveszély

 

Vajon mit tesz majd a csapat, ha a túlélésük forog kockán? Oszd fel a csapatot 4-5 fős csoportokra. A szituáció a következő: minden csoport elveszett valahol a sarkvidéken és építeniük kell valamilyen menedéket, hogy túléljék a kegyetlen körülményeket. Minden csapatnak választania kell egy vezetőt, akinek megfagytak a lábai, ezért nem mozoghat. A többi csoporttag eközben a hótól semmit sem lát, ezért be kell kötni a szemeiket. A vezető lesz az, akinek utasításokat kell adnia a többi tagnak, hogy hogyan építsenek menedéket. A lényeg az, hogy a vezető nem mozoghat, a többi csoporttag pedig nem lát semmit.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balassi Bálint

Balassi Bálint: költő, író, a magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A... Tovább

Palotás

Palotás: Tradícionális magyar táncfajta. A magyar táncok kiforrásának ideje a 16. századra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!