hirdetes

Retro jegylyukasztókkal, és retro 150 FT-os jegyekkel ünnepel a BKK

VN

Budapest 150. születésnapja alkalmából, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása, valamint újra jár majd a bulivillamos is – olvastuk az MTI oldalán a hírt, és még gyorsan meg is osztjuk veletek, hogy tudjatok menni. Ráadásként Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, pénteken 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

150 Forintos BKK jegyek

150 Ft-os napijegy a BKK-nál

Azt írták, hogy a "BudapestGO szüliNAPIjegy" Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START megahatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes. A 150 forintos "szüliNAPIjegyről" minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán, a bkk.hu/szulinapijegy oldalon - tették hozzá. Ez a jegy egész nap használható, tehát gyakorlatilag 150 Ft-ból beutazhatod egész Budapestet, és érdemes is, mert nagyon szép helyek vannak a városban. Egy kikötés van: A jegyet kizárólag november 17-én használhatod, 00:00-tól 23:59-ig! A jegyet a BudapestGO-ban és a többi, mobiljegyet árusító appban is beszerezheted. Érdemes ezen napon vidékről is felutazni, mert egyrészt nagyon jó programok lesznek, másrészt pedig ez egy szuper lehetőség, hogy 150 FT-ért mindenféle tömegközlekedési eszközt használhatsz, megnézheted Pest és Buda legszebb helyeit is. Érdekelnek Budapest titkos látnivalói? Itt mutatunk párat!  

hirdetes

Rendhagyó kiállítás is lesz Budapest 150. születésnapján

Mint írták, a Deák téri múzeum időszakos tárlata - a Budapest 150 programsorozat részeként - az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát. A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek - ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók - elevenítik fel.

Az időszakos kiállításon a Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, amely egy régi alagútszakaszban tekinthető meg. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A tárlat év végéig látogatható - olvasható a közleményben. A 150 forintos belépőket pénteken 10.00 és 16.45 között lehet majd megvenni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

hirdetes

Bulivillamos is lesz Budapest 150. születésnapján

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A GANZ ipari csuklós csütörtöktől szombatig 17 és 23 óra között közlekedik Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon lehet. Egyszerre nyolcvanan utazhatnak a születésnapi különjáraton, előzetes regisztrációval. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet - áll a közleményben.
 

Forrás: Kép: Fortepan / Fortepan/Album040

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

2014-es választások

 A rendszerváltás utáni hetedik országgyűlési választást Magyarországon 2014. április... Tovább

A magyar tanya:

A magyar tanya: a klasszikus magyar tanya szintén hungarikumnak számít. Az igazi, hamisítatlan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem