Biztosan Ti is szeretitek a különböző túró rudikat, tejszeleteket, melyek mindenki napját szebbé tudják varázsolni lágy, tejes-túrós ízvilágukkal. Mostani cikkünkben elhoztam nektek a számomra már bevált legfinomabb receptjeimet, melyeket elkészíthetsz otthon – ezzel elérve ugyanazt az ízélményt, melyet boltban vásárolt társaik nyújtanak! Első hallásra, olvasásra bonyolultnak tűnhetnek, de bízzatok bennem, egyáltalán nem nehéz elkészítésük!
![Tejszeletek, túró rudik inspirálta receptek Túró rudi torta](/kep/730x400/107329.jpg)
1. Elképesztően finom túró rudi torta
Hozzávalók (8 személyre)
A tésztához
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
Töltelékhez
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 dl víz
- 2 evőkanál tejföl
- 200 ml habtejszín
- 25 dkg cukor
- kakaó a díszítéshez
- 1 evőkanál zselatin
A tészta elkészítésével fogjuk kezdeni, ehhez először a tojásokat keverjük el a cukorral, úgy, hogy habosak legyenek.
Adjuk a liszthez a kakaóport, illetve a sütőport, majd óvatosan forgassuk bele őket a kikevert tojásokba.
Kenjük ki a tortaformát vajjal, majd simítsuk bele a kapott masszát. 180 fokra melegítsük sütőnket elő, majd 8 – 15 perc alatt süssük készre a tésztát. Érdemes tűpróbát végeznünk.
A zselatint adjuk hozzá az 1 deciliter vízhez, majd jól keverjük el benne. Kis láng felett keverjük addig, amíg az fel nem oldódik, s nem kapjuk meg a kívánt állagot. Tegyük félre.
Keverjük össze a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, illetve a tejföllel, majd a zselatinos vízzel. Ahogy alaposan egybekevertük, öntsük hozzá a habtejszint is.
Nincs ötleted, hogyan díszítsd fel húsvéti asztalod? Inspirálódj galériánkból!
A krémet kenjük rá a már kihűlt tésztára, s szórjuk meg kakaóporral. Pihentessük süteményünket egy éjszakán át a hűtőben, hogy megfelelően összeálljon. Másnap már fogyaszthatjuk is.
A díszítéshez egyébként kakaóporon kívül használhatunk még túró rudikat is, melyek a süti tetejére helyezve (akár félbevágott, akár egész állapotukban) nem csak szépek lesznek majd, de az ízviláguk egyezése miatt még finomabbá teszik tortánk.
2. Krémes tejszelet sütemény formában
A tejszeletet nem csak a kicsik szeretik, ki tudna ellenállni a kakaós piskóta között elterülő mascarponés krém ízvilágának? Elkészítése egyáltalán nem jelent kihívást – ahogy beraktuk a piskótákat sülni, már csak a krémre kell összpontosítanunk.
Hozzávalók (6 személyre)
A tésztához
- 3 db tojás
- 125 gr cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 gramm kakaó (cukrozatlan)
- 125 gr finomliszt
- 125 ml tejföl, joghurt vagy tej
A krémhez
- 500 gr mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 80 gr méz
- 100 gr porcukor